tisdag 9 november 2010

Stickmarkörer

Dessa stickmarkörer pysslade jag med i förra veckans stickkväll. 9 st, som jag behövde till baskern jag stickat klart idag. Jag beställde ett till nystan, som kom med posten idag. Baskern är nu i tvättmaskinen, och jag hoppas att den krymper, för det var alldekes för stor. Hoppas bara att den inte krymper för mycket, så den blir för liten. Stickmarkörerna är gjorda med smyckeswire, klämmor att stänga wiren med, samt lite olika pärlor.

6 kommentarer:

 1. Ah, vad smart att använda smyckeswire! :)
  Och fina blev de också!

  SvaraRadera
 2. Vad smart du e det har inte ens jag tänkt på. Så nu apar jag efter dej .
  kram

  SvaraRadera
 3. Oj, jag känner mig lite blåst. Vad använder man en stickmarkör till? Och hur används den?

  SvaraRadera
 4. Pia: Du behöver inte känna dig dum alls, jag visste inte heller vad det var, förrän jag behövde dem. Om du kollar in inlägget här, http://allakansy.blogspot.com/2010/11/snacka-om-otur.html, så har jag en bild när jag använder markörerna. På mössan stickar jag mönsterstickning som ska upprepas 8 ggr/varv. Det underlättar då att använda någon markör, så man vet var man är i stickningen. Men man kan använda en garnögla i avvikande färg, eller vad man har hemma. Det var bara så roligt att greja med pärlor att jag gjorde markörer med wire och pärlor.

  När jag stickat mönsterstickade sjalar, har jag haft markörer för att markera mittenmaskan. Det kan ju bli flera hundra maskor när man stickar sjalar, och då vill man inte behöva hålla räkningen på om man är på mitten eller inte.

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag har just stickmarkörer i plast som jag inte tycker är bra. Jag har kollat runt lite och fastnade för dina egentillverkare enkla markörer. Nu undrar jag var du köpt "tråden" (wire) någonstans. Pärlor är ju lätt att hitta. ...och hur fäster jag pärlbandet i botten? Jättetacksam om du vill svara.

  SvaraRadera

Kanske gillar du