tisdag 16 november 2010

Rutig elefant

Jag har sytt två sådana här elefanter tidigare, men då i mönstrat tyg. Jag var lite nyfiken på om en rödrutig elefant skulle kunna bli fint. Jag är jättenöjd med den. Jag var lite rädd att det skulle bli för rutigt, och att formerna skulle försvinna, obefogad oro enligt mig. Beskrivning på elefanten finns i boken Sy mjuka djur. Tyg från Stoff & Stil.

Julen närmar sig, och med massor av spillbitar av dubbelmönstrad kartong från Panduro, har jag klippt till juletiketter. Med rödvitrandigt snöre till, kommer nog julstämningen öka.

6 kommentarer:

 1. En jättefin elefant tycker jag! Lite "New England" stuk, skulle säkert bara snygg även i blårutigt. Jag gillar de där tygerna med smala ränder eller rutor.

  Bra jobbat!

  /Karin "tösabiten"
  http://hostosabiten.blogspot.com/

  SvaraRadera
 2. Jag tycker den blev bra, pellefanten. Skulle kunna vara snyggt att ha avvikande inuti öronen, fast färgstämt. Typ rödblommigt på just den där. (Jag älskar själv att mönstermixa inom en färgskala.)

  SvaraRadera
 3. En riktig sötnos din elefant! juletiketterna var ju heller ingen dum idé!

  SvaraRadera
 4. Hawk and Weasel: Tack för tipset! Det är ju en jättebra idé! Det kommer jag absolut prova. Jag har klippt till en till elefant, fast den är i mönstrat tyg redan, men det kan nog tänkas bli fler i rutigt så småning om, för jag gillade det verkligen.

  SvaraRadera
 5. Elefanten är ju hur fin som helst!! Me like! :-)

  SvaraRadera
 6. elefanten är så fantastiskt söt...! Och juletiketter är ju superbra att ha färdiga tillhands!

  SvaraRadera

Kanske gillar du