tisdag 28 december 2010

Evighetsväska, kuddbyte, nötpyssel och granenDenna väska tog jag tag i igår. Den har legat tillklippt och nålad sedan början av detta året. Jag har tittat på den massor av gånger, men den har inte blivit mer än tittad på. Jag gillar modellen och tyget, men det har inte hjälpt. I beskrivningen stod det att man skulle ha någon form av mellanlägg, vilket inte jag har. Det hade nog inte skadat att ha något som ger väskan lite mer stadga. Jag tyckte det var lite svårt att få till hörnena i botten, och lite konstigt att man väljer att ha vändhålet i yttertygets botten. Om jag gör en till i denna modell, kommer jag göra vändhålet i fodertyget istället. Mönster och beskrivning finns i Tilda-boken Sew Pretty Christmas Homestyle av Tone Finnanger, som jag fick i julklapp förra året.
Så till något mer som blivit liggandes, tyget jag köpte i somras. Vi flyttade och gjorde om allt i det nya huset, och då passade detta tyget mycket bättre i vardagsrummet, än kuddfodralen jag hade sytt innan. Men det är först nu dem blivit utbytta och sydda. Skönt att det är gjort. Tiden har inte saknats, det har bara inte blivit av.
En av valnötterna blev perfekt delade, och då blev det att plocka fram lim, tändsticka och 2 tandpetare och göra en lite segelbåt, till tjejernas förtjusning. Segel av vanligt papper.
Och avslutningsvis, i detta inlägg, en bild på våran gran på julafton. Tät och fin, och doftar så som riktiga granar ska. Än har den inte barrat så mycket heller, och det är skönt. Hoppas ni alla har haft en fantastisk jul!

1 kommentar:

  1. Hej och vad roligt att du uppskattar min blogg :) Det är ömsesidigt :) I skryt-inlägget med kantbanden så var det nån som frågade hur jag gjorde. Jag svarade med en lång lite vimsig kommentar där... men du får gärna fråga igen om du undrar något!

    SvaraRadera

Kanske gillar du