tisdag 21 december 2010

Tubsjalar och dammsugare

För en tid sedan var jag hemma hos Myra design och fick testa hennes väldigt fina overlock-symaskin. Jag sydde då dessa två tubsjalar, eller vad dem nu kan kallas. Nu vill jag också ha en riktig overlock. Ni som redan har en, får gärna skriva vad ni tycker om era maskiner, och tipsa om vilken ni tycker är bra. Eftersom jag bara har detta som hobby, ligger budgeten för en maskin på max 5000 kr. Tygerna jag sydde i kommer från Stoff & Stil.
Jag har redan tidigare sytt lussekatter i velour, och igår pysslade jag med att testa att sy dammsugare i velour. Den första blev lite stor, de sista blev jag mer nöjd med tjockleken, men proportionerna mellan grönt och brunt får justeras innan jag är helt nöjd. I övrigt lätt som en plätt att sy.

6 kommentarer:

 1. Fina sjalar och även dammsugarna. De ser verkligen hembakta ut iom att storleken inte är exakt på alla. Ser så charmigt ut.

  Är också intresserad av vad du kan få för tips på overlockmaskin. Är också ute efter en, men inte alltför dyr.

  Håller kvar tråden för att läsa vad andra skriver :)

  god jul!

  Mvh,
  Karin "tösabiten"

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag köpte en overlock på syfestivalen, en bernina 700 d. Den är toppen tycker jag! Smidig och tyst och det blir fina sömmar hela tiden, har typ aldrig ändrat på trådspänningen. Den har inte så många sömmar men den har vad jag behöver. Har bara använt mig av den fyrtrådiga än så länge. Mässpris var 4900 så den kostar nog mer i vanliga affären. Jag provade också en Huskylock s15 som säkert är en bra maskin, men den var inte så rolig att sy på efter att ha sytt på berninan. Dessutom kunde inte ens de i montern visa hur man fick snygga sömmar på den. Men! Jag vill inte prata ner den eftersom jag har så lite erfarenhet, det finns säkert andra som är nöjda med den. Lycka till, ska bli roligt att se vad det blir!

  SvaraRadera
 3. Jag har en Bernette 610D från Bernina och den är jag jättenöjd med. Jag kan egentligen inte så mycket om overlockmaskiner men det känns som en bra maskin att börja med. Leverantören som visade mig hur allt gick till var positivt överaskad till att framsidan var mer öppningsbar än vad dom brukar vara.. vilket gör det lättare att trä alla trådar. Ungefär som en dubbeldörr om du förstår hur jag menar=)Den kostade 4495:- Lycka till i overlock djungeln=)

  SvaraRadera
 4. Snygga sjalar, du ger mig alltid bra idéer ;-)
  Jag har just varit på Slöjd-Detaljer i Skara (http://www.slojd-detaljer.se/Default.aspx) nu när jag är uppe hos föräldrarna. Det blev dyrt... men nu har jag massor av nya saker att testa till våren.

  SvaraRadera
 5. linda_gson@hotmail.com6 januari 2011 kl. 13:30

  Jättesnygga sjalar. Har du hittat ngt mönster till dem eller syr du endast i hop ett tygstycke så det blir en sjal?

  SvaraRadera

Kanske gillar du