fredag 8 januari 2010

Mobilvanten


För ett tag sedan hade Sunnasblogg en utlottning av mobilvantar/mobilfodral, men jag var inte en av vinnarna. När hon sedan lade ut mönstret, gick jag och köpte mig strumpstickor och stickade mig en egen.

Mönsterbeskrivningen var enkel att följa, bara en formulering jag inte förstod, och det var "Vänd arbetet ut och in". Jaha, hur då? Jag kollade på nätet, och det betyder helt enkelt att man byter håll. Så innan kommer garnet från höger över till nästa sticka, men istället börjar man sticka på samma sticka som garnet är på. Då har man vänt atbetet ut och in, om jag fattade det hela rätt. Vissa uttryck har jag ingen som helst koll på, eftersom jag inte stickat med strumpstickor sedan mellanstadiets syslöjd. Jag trodde det skulle vara krångligt, men det var det inte.

Min mobil får inte helt plats i vanten på längden, men vad gör väl det. Då går den ju att få tag i när det ringer. Jag har stickat som i beskrivningen, fast med garnet Eskimo, från Drops design. Stumpstickor 5 mm.

1 kommentar:

  1. Åh de är så söta det där mobilvantarna jag var också med i den tävlingen men vann tyvärr inte heller. Kommer inte försöka mig på det förrens bakelsen är klar.

    SvaraRadera

Kanske gillar du