onsdag 13 januari 2010

Försöker avsluta projekt


Jag har köpt mönster av Alan Dart. Jag ska försöka mig på att sticka några av hans djur, och vill avsluta pågående projekt och tankar innan jag sätter igång. Innan jag ens kan påbörja att lägga upp några maskor, måste jag först ta reda på vad allt som står i det engelska mönstret betyder. Jag hoppas jag inte tagit mig vatten över huvudet nu, för jag vill så gärna att dem blir lika fina som på mönsterbilderna.

Kålmasken på bilden har jag virkat efter bilder på Skaparstigens blogg. Den har legat färdigvirkad ett tag nu, sånär som på att hatten och ögonen inte var ditsydda. Vet inte varför 10 minuters jobb ska dröja så länge, men så kan det vara ibland. Jag är nöjd med kålmasken, men Skaparstigens orginal tycker jag är snyggare. Barnen kommer dock inte ha någon att jämföra med, så där blir det nog succé oavsett. Det känns som att den kommer vara en pedagogisk leksak, som dem kan öva färger på t.ex, utöver att bara ha och leka med.

Bläckfisken som jag virkade för ett tag sedan känns helrätt. Den är greppvänlig och spännande att ta på, med så många armar. Så är den fin att titta på, med alla färgerna och dem stora ögonen. Lilltjejen tycker jättebra om den, och hon är ju än så länge bara 3 månader. Den känns också pedagogisk när det är dags att lära sig färger, som stora tjejen håller på med nu. Hon är 19 mån, och det är väldigt noga vilken färg allting runt omkring henne är just nu.

Kålmasken är virkad i Conny 8/4 och med virknål 2,5 mm.

1 kommentar:

  1. vilken härlig kålmask. många härliga färger att titta på. du virkar så jämnt och fint

    SvaraRadera

Kanske gillar du