tisdag 14 september 2010

Så otroligt stolt
Jag känner mig så duktig. Jag har för första gången i mitt liv stickat en sjal i mönsterstickning/spetsstickning. Det var så nervöst, så roligt och spännande, jag som bara stickat aviga och räta maskor tidigare. Lite klurigt var det, det måste jag erkänna, men det som först är svårt går snabbt att lära sig. Jag hade aldrig tidigare hört talas om "omslag" t.ex. eller vänster- och högerminskning, ssk och k2tog, att det fanns fler än ett sätt att minska maskor. Nu kan jag! Jag vet att jag gjort lite fel, både i början och i slutet, men det blir en lärdommens sjal. Jag vill redan göra en till, en som blir felfri. Tills dess ska jag kolla upp hur det är meningen att maska av, för det hittade jag på själv, och jag tror inte det blev som det var tänkt.

Om någon mer nybörjare vill ge sig på att sticka sjalen är tipset att sticka inte om du är för trött eller om det springer barn runt omkring så du lätt tappar räkningen. Annars ser den svårare ut än det verkligen är att sticka den. Jag, som är ovan att följa stickmönster, började sticka den för 10 kvällar sedan, och då har jag inte stickat alla kvällar. Minst en kväll pysslade jag med stickmarkörer. Igår blockade jag den bara, vilket gick på 10 min.

Mönster till sjalen finns på Ysolda Teague. Jag har stickat den mindre sjalen med rundsticka 3,5 mm och 80 cm och 1tr garn från Kampes i 100% ull. Det gick åt strax under 50 g, så jag har faktiskt material till en till om jag skulle vilja. Nästa blir i dubbelt garn, och så får jag köpa rundsticka 4 mm, som är rekommenderat. Jag är helt förundrad att det finns dem som kan göra sådana här mönster! Rena hokus pokus för mig. Och inte kunde jag titta på stickningen och utifrån det se någon likhet med mönstret, men på något sätt gjorde det inget.

Och så vill jag ge ett stort, stort tack till Skaparstigen, som hjälpt mig med tips på hur jag ska komma framåt i stickningen. Hon har stickat flera fina ishbel-sjalar. Skaparstigen har haft paus i sitt bloggande en längre tid, men är nu äntligen tillbaka i bloggvärlden igen. Välkommen tillbaka! Ni som tidigare försökt komma åt hennes blogg, men inte kunnat läsa den, nu är den öppen igen. För er som aldrig varit där och tittat, är det verkligen värt flera besök och låta sig inspireras.

Så har jag vunnit igen! Andra gången på kort tid. Den här fina Åremössan har Lobben stickat. Tack så jättemycket för vinsten! Hon gör jättemycket fint, så besök hennes blogg också.

Oj vad jag babblar.. jaja, alla orkar nog inte läsa hela inlägget, men bilderna talar lite för sig själv.

8 kommentarer:

 1. Den är verkligen jättefin! Jag funderar också på att ge mig på en spetssjal, men jag är fortfarande lite för feg.

  SvaraRadera
 2. Den är verkligen ljuvlig! Både mönstret o färgen!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad du är duktig!

  Själv har jag inte tålamod (läs, vilja, det är nog närmare sanningen) att lära mig "stickiska", klarar mig än så länge fint med aviga och räta (stickar just nu på en kombinerad huva/halsduk), men vem vet..?

  Sjalen är jättevacker i alla fall, ser ut som ett par skira vingar:)

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker sjal. Jag förstår att du är stolt.
  Tack för dina fina ord i din blogg.

  SvaraRadera
 5. Du ser! Du klarade det ju hur bra som helst! Och några fel ser jag inte till. Vilken turboblockare du är, det brukar ta mig minst en timme, ändå blir det alltid lite snett...

  Tack för fina ord om bloggen, det känns bra att vara tillbaka!

  SvaraRadera
 6. Tycker verkligen att du skall vara stolt! Den är jättefin! Kram kram

  SvaraRadera
 7. Den är verkligen jättevacker!!

  SvaraRadera

Kanske gillar du