onsdag 18 augusti 2010

Summering av veckan som gått

I veckan som gått har jag gjort lite av varje. Detta inlägget får bli en uppsummering. Det finns väl risk att mina besökare på bloggen inte orkar ända till slutet av inlägget :).
Jag köpte nytt tyg till haklappar när jag var i Kinna/Skene. Nu har jag hunnit sy upp några med vitt och rosa kantband. Jag gillar prickigt! Vill någon sy en egen haklapp, finns beskrivningen här.
Det är ju snart höst, och snortiderna är här igen. Jag har sytt upp lite fler näsduksfodral. Jag älskar mina fodral, och dem finns lite varstans i hemmet, i väskor och fickor. Alla yttertyg är gamla 70-talstyger, utom det grönrödblommiga (den lilla bilden) som är från Stoff o Stil. Fodrena är nya tyger. Om någon vill köpa, kostar dem 20 kr/st + ev porto.
Av det underbara linet jag köpte från Kasthalls mattfabrik, har jag virkat disktrasor efter Druttens mönster. Trasorna är ca 30x23 cm. Jag har provat att koka en av dem i några minuter, och då blev måttet 38x20 cm. Virknål 4 mm. Om någon vill köpa, kostar dem 60 kr/st + ev porto.

Druttens skötselråd:
*För maximal uppsugningsförmåga bör trasan tvättas innan den används första gången.
*Maskintvättas i 60 grader eller kokas i 10 minuter efter behov.
*Trasan blir bara bättre ju mer den används.

Tjejernas kusin fyllde år för inte så längesedan, och hon fick själv välja vad hon ville ha. Hon önskade sig en svart sjal med samma kant som den turkosa jag stickade sist. Denna är stickad i svart mohair, som jag köpte på Kinna garn, stickor 15 mm, virknål 8 mm. Underbart mjuk. Hon har inte fått den än, men jag hoppas hon kommer att gilla den.

Igår gjorde jag eget kantband av ett blommigt påslakan som jag fått från min kompis mamma. Jag har ingen aning om hur många meter det blev, men kanske 15-20 meter. Det var första gången jag använde min kantbandsgrej, som jag köpte för ca 2 år sedan. Det blev ju väldigt snyggt, men tog längre tid än jag hade tänkt mig.

Nu har jag nästan inget ofärdigt, utan får börja om på nytt. Vad pysslar ni på för skoj just nu?

6 kommentarer:

 1. Oj va mycket du hunnit med.
  Och va fint...
  Hur funkar det där med kantbanden?
  Linda, Finland

  SvaraRadera
 2. Hjälp vad MKT du gjort! Hur hinner du!? snyggt kantband, visst är det roligt att se dem bara bli till sådär under strykjärnet =)

  SvaraRadera
 3. Jisses vad mycket fint du gjort under veckan. Själv stickar jag en halsduk på rundstickor, syr ett stort lapptäcke och pysslar med origami. Det håller jag på med denna vecka :D

  SvaraRadera
 4. Vad häftigt att göra egna kantband!

  SvaraRadera
 5. Så mycket du har hunnit göra och fint blir det också.

  SvaraRadera
 6. Hi,

  I just found your blog and I love it! following you:)

  I love sewing, I make most of my clothes my self :)

  welcome to enjoy and follow at
  www.sweetfacedstyle.blogspot.com

  <3 Anika

  SvaraRadera

Kanske gillar du