tisdag 3 augusti 2010

Runt halsen och runt handleden..

Det är sommar, men jag är ändå inne på sjalar och vintergrejer redan. Det var nog mest för att jag hade framme stickorna, och rensade bland mina garner och hittade garn som jag ville göra något med. Och att jag köpte turkost garn nyss.
I julas köpte jag ett nystan Duo från Järbo garn, som jag tyckte var vackert, men inte visste vad jag skulle göra med. Häromdagen hittade jag en bild med mönster där det gick att använda detta garn. Perfekt! Det blev en vändbar fuskpolo. Mönster finns här. Fast det är nästan så inte man kan kalla det mönster, för det är bara 1 avig, 1 rät maska varvet runt. Rundsticka 6 mm.
Efter att jag stickade denna sjalen fick jag mersmak. När jag såg garnet jag använt till denna sjalen, visste jag att det skulle bli en till sjal av iaf en del av garnet. 1 härva (100g) gick åt till denna sjal. Jag hittade detta mönster på Drops hemsida, som jag tyckte var väldigt vacker. Men jag hade inte 20 mm stickor, så jag lånade 15 mm av min svägerska, och så stickade jag på tills jag trodde det räckte. Sedan följde jag beskrivningen på den virkade kanten runt, fast med virknål 9 mm. Så nä, min sjal liknar inte den som Drops har på sin hemsida, men jag tycker båda varianterna är/blev fina.

(Bilderna på armbanden är lånade från Lillofants blogg, från detta inlägg.)

Och till dagens höjdpunkt.. Lillofant var snabb att svara på garnet jag ville skänka till den som först anmälde intresse. Idag kom hon hit på besök, och med sig hade hon detta fantastiska armband! Tusen, tusen tack! Besök gärna hennes blogg och titta på allt fint hon syr och smyckar.

5 kommentarer:

 1. Kul att träffas även om det blev en blixtvisit! Vilka fina sjalar, gillar särskilt den turkosa!

  Jag köpte två stuvpaket à 20 kr på Ikea men det ena innehöll sådana där småbitar som du pratade om :( Det andra köpte jag bara för att det innehöll vaxduk/vävplast, det kommer att räcka till ett par haklappar i alla fall.

  Tack för allt garn! :) Jag ska titta närmare på det imorgon. Då kanske jag hör av mig om jag behöver hjälp med stickningen framöver!

  SvaraRadera
 2. Nu blir jag sugen på att virka sjalar. Jag gillar den turkosa den ser så luftig och mjuk ut.

  Jag köper mina börsspännen från Coats men som företag. Panduro säljer liknande och mina jag har syr man fast.
  Jag köpte några i Japan som man inte syr fast men förstår inte hur man skall få fast dem. Du kanske har beskrivning på det kvar?

  Jag fick en länk av kånkarong skall leta upp det mailet med icke sy fast börs klämmor.

  SvaraRadera
 3. Å så fina! I like it och är väldigt avis för jag är urkass på att sticka..

  SvaraRadera
 4. Vad fin din vändbara fuskpolo blev!
  Hur många maskor la du upp?

  Hej från Sandra

  SvaraRadera
 5. Tack för ditt snabba svar, nu ska jag gräva i garnlådan efter lämplig garn!

  SvaraRadera

Kanske gillar du