tisdag 27 april 2010

Första riktiga plagget

Nu äntligen, har jag sytt mitt första riktiga barnplagg. Mössor, hattar och haklappar räknar jag inte riktigt. Det jag längtat efter att kunna sy, är just kläder till tjejerna. Det första plagget blev en förklädesklänning till minsta tjejen. Jag försökte mig på att fånga henne på bild med klänningen på, men ingen av bilderna blev ens lite skarp. Hon är en snabb rackare.

Nu har jag bara en fungering kvar att lösa, själva knäppningen. Just nu får man knyta baktill, men jag vet inte om det är det optimala på en så liten storlek (62/68). Kanske lite kardborre att sy fast? Eller som Skaparstigen, en krokning. Knapp och knapphål i kantbandet? Tryckknapp? Jag får klura lite på det.. Tips är välkomna! :)

Mönstret har snälla Åsa med bloggen I heart retro delat med sig till mig. Kolla in hennes fantastiska klänningar! Tusen tack!

Tyget har jag köpt på Tradera av MarJo.

Och för att se hur man kan sy ihop delarna, så har jag klämt och känt på Skaparstigens förklädesklänning som finns i familjens ägo. Den är så vacker, och fint tyg, men ännu lite förstor för minsta tjejen. En dag, kanske när det blir lite varmare, kommer den vara perfekt!
Sist när jag var på IKEA, köpte jag en stuvpåse, med tyget nedan i. Det fick bli en dagisväska. Jag har fodrat den med oranget tyg, också från IKEA och sytt ihop dem med grönt kantband.

4 kommentarer:

 1. Grattis till att ha kommit igång med klädsömnaden. Det är vanebildande dock, så räkna med att det blir fler. Den blev i alla fall väldigt fin.

  Och sorry för att jag inte hört av mig ang mönstret, har mycket att stå i just nu. Men hoppas det är bra med alla.

  SvaraRadera
 2. Åh, grattis till första plagget! Nu är du med i sekten. ;) Den ser jättefin ut!

  SvaraRadera
 3. Du syr jättefint. Du kan vara så stolt över klänningen!

  SvaraRadera

Kanske gillar du