tisdag 6 april 2010

Fler haklappar och lite annat

I helgen har jag inte pysslat så mycket alls, men lite har jag gjort klart iaf.

Fem nya haklappar har kommit till världen. Samma tyg som jag visat tidigare, men med tre andra färgkombinationer på kantband. Nu tror jag att jag har använt upp allt vad kantband heter i det här hushållet. Jag har bara lite spillbitar kvar nu, som kanske blir en pillfilt till lillan. Vill någon sy en egen haklapp, finns beskrivningen här.
Jag har länge varit sugen på att virka en leksaksbil, men det har bara inte blivit av. Här är resultatet av min första. Dessa går ju att variera i oändlighet. Denna blev ganska stor, ca 10 cm hög. Jag virkade i dubbelt akrylgarn som jag hade liggandes, med virknål 4 mm. Garnet tog såklart slut innan jag var helt klar, så jag fick virka ihop delarna med ett annat garn, men jag tycker inte det stör ögat.
Och en liten försmak, i form av näsduksfodral, på färgkombo till en väska som min svägerska gett mig tyg att sy i. Nu har jag klippt till bitarna, och klippte till näsduksfodral av spillbitarna.

Och till sista bilden, äntligen! Äntligen kom solen fram, OCH den värmde! Härligt! Detta var på påskafton, och idag är det inte lika fint, men nu går det åt rätt håll igen :).

3 kommentarer:

  1. Fina saker du har gjort i helgen! Vad bra du har fått till fickan på haklapparna.

    SvaraRadera
  2. Hej! Tittade precis in hos dig, och såg att du har virkat en likadan bil som jag har på min blogg, fast min e ljusblå. Gillar ditt plommonfärgade garn!

    SvaraRadera
  3. Håller absolut med dig, våra bilar e snyggare än den i artikeln!

    SvaraRadera

Kanske gillar du