torsdag 12 november 2009

Enklare går knappt att göra.. Någon som vill byta garn?


För ett tag sedan traderade jag till mig en hel del garn i alla dess färger, och däribland garnet jag stickat denna poncho av. Den är så enkel att göra, att även den nyaste nybörjaren kan göra en likadan.

Här nedan följer en beskrivning av hur jag stickade min poncho:
Stickor nr 12, och ett garn som är ganska tunnt, men vilket garn som helst funkar ju.
Lägg upp maskor så arbetet mäter ca 45 cm (jag lade upp 50m). Sticka rätstickning (alla maskor stickas med räta maskor) alla varv tills arbetet mäter ca 100 cm. Maska av löst.

Nu ska det rektangulära stycket sys ihop. Jag vek ned en kant på ena kortsidan, ca 12 cm. Den delen ligger nu dubbel, och ger ponchon en polo-look upptill. Sedan sydde jag ihop den kortsidan med motstående långsida på avigsidan. Fäst tråden, och vräng rätsidan utåt och börja använda din nya poncho.

Om själva monteringen blev oklar, fråga så ska jag försöka förklara bättre.

Om någon skulle vilja sticka med samma garn som jag använt har jag garn så det räcker till minst en poncho till, och jag byter gärna det garnet till något annat garn. Ännu mer önskvärt är om det följer med förslag/mönster/beskrivning till vad det garnet skulle kunna användas till. Jag vet inte vad mitt garn är förnågot, men jag tycker färgen på bilden ger garnet rättvisa, och det är lite rödglittrigt i också. Skulle vara kul om någon blev intresserad.

2 kommentarer:

  1. Jättefin! Låter som även jag som är totalt stickokunnig skulle klara av det.

    SvaraRadera
  2. Oh vad söt. Den skulle nog passa min svägerska faktiskt. Tusen tack för tipset. Kram/Veronica

    SvaraRadera

Kanske gillar du