torsdag 30 augusti 2012

Kakfat i stora lass

Som jag flaggat för tidigare, har det förberetts för kakfatstillverkning. Nu har två kompisar och jag samlats för pysselkväll och borrat i tallrikar och monterat ihop faten, och se så fina och olika de blev! Bilderna på våra fat blev lite mörka, för vi var inte klara förrän sent på kvällen. Tallrikarna kommer från olika loppisar och kakfatstativen från O-Råsa.

O-Råsa, där jag beställt våra kakstativ, erbjuds just nu 30% rabatt på kakfatsstativ och borrar. Koden ni då skriver in, är Alla och gäller t o m 30/9 2012.

De två översta bilderna är mina fat, och skruven under gör att faten vickar lite då kanten under tallrikarna är för låg. Jag ska fixa med med möbeltassar tänkte jag. Bra att tänka på, är att använda hörselskydd, för det låter massor när man borrar, och det kan ta en stund innan man är igenom alla sina tallrikar.

Kakelborren som följde med beställningen borrades sönder nästan på direkten. Eftersom vi hade förberett med många tallrikar, hade vi köpt med kakelborr köpt på K-Rauta. Den borren använde vi sedan, och det syntes inte att den var använd när vi var klara.

Är det föresten någon som är intresserad av Hulda Peters Vävbok? Skriv ett inlägg eller maila mig. Byter den gärna mot något annat som kan intressera mig, eller att den intresserade betalar portot.

9 kommentarer:

 1. Va fina dom blev Marie! Jag har själv varit sugen på att göra såna men jag har hört att tallrikarna spricker lätt. Misslyckades du med några? Vad borrade du med? Nu får jag dra på loppis och skaffa tallrikar och ha lite pyssel själv... Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av mina kaffefat som var riktigt tunn skiktade sig lite i glasyren. En kopp och en skål i pressat glas gick också sönder, men annars klarade sig allt. Jag körde med pappas borrmaskin, men den var lite klen. Bättre var en nyare slagborrmaskin som en av kompisarna hade med sig. Den var helt perfekt.

   Hoppas allt är bra med dig och familjen!

   Kram

   Radera
 2. så mycket fina kakfat.
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 3. De blev riktigt snygga kakfaten, jag blir också sugen på att göra något liknande. Jag får rota i gömorna och se om jag kan hitta några passande talrikar. Hör av dig när du har tid att ta hand om primula och grekvädd så tar jag med plantor.
  //Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blev dem!

   Om du har tid och kommer ihåg får du gärna ta med på tisdag när vi ändå ses.

   Radera
 4. Snyggt.
  Jag måste ta mig till en loppis eller en second hand för att hitta lite inspiration.

  SvaraRadera
 5. Snyggt! Men var har du hittat de fina pinnarna som man har i mitten? Har inte sett den typen förrut. MAria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kakfatsstativen köptes in på nätet hos O-Råsa. Just nu får alla som beställer därifrån och skriver rabattkoden Alla, 30% rabatt på stativ och borr. Se inlägg för när det gäller.

   Radera
 6. Hur fina var inte de här!! Helt underbara!

  SvaraRadera

Kanske gillar du