Det är verkligen slumpen som avgör vad man råkar hitta på internet. När jag fångades av bilden på vikta pappersklänningar kollade jag vidare på samma sida, och hittade bullar formade som hjärtan. Det passar ju perfekt, även när det inte är Alla hjärtans dag, eller Kanelbullens dag. Vi firar årsdag, och vad kan vara mer lämpligt än att då forma bullarna som hjärtan? Alla mina blev dock inte övertygat hjärtformade, men jag antar att övning ger färdighet.
Eftersom jag inte visste om mina hjärtbullar skulle bli bra, tog jag det säkra före det osäkra och gjorde ungefär hälften av bulldegssatsen som jag brukar göra mina bullar, som knutar. Att göra knutarna är inte svårt, man bara kavlar ut degen rektangulär, kletar ut fyllningen, viker hälften av rektangeln över den andra, skär i ca 2 cm remsor och skär "byxben" på remsan, med midjan i vikningen. Snurra byxbenen ett antal varv, och knyt ihop benen i en knut och göm byxbenöppningen under bullen. Vet inte om det blev en så vettig beskrivning, men det är så jag gör. Jag brukar inte använda pärlsocker, bara vispat ägg, för jag tycker bullarna blir så söta och goda ändå.
söndag 19 augusti 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh, det ser riktigt gott ut!
SvaraRaderamen vilken mysig grej - hjärtformade bullar!
SvaraRadera