fredag 7 mars 2014

Axelväska i Pottery

Jag har sytt mig en väska i Stig Lindbergs tyg Pottery. Den har tagit mig lång tid att göra klar. Jag började nog i somras, och sedan har delarna legat och tittat på mig, och ändå inte kommit till symaskinen. Min kompis och granne, är så duktig att sy, och har sytt en liknande till sig. Hon har hejat på mig att sy denna klar, annars hade den alldeles säkert fortfarande varit kvar i en låda i delar.
Allra mest nöjd är jag att den grova dragkedjan är lite nedsänkt i väskan.
Och att det i fodret finns både en insydd ficka med dragkedja och öppna fack att stoppa i saker som lätt ska hittas.
Av småbitar har jag sytt näsduksfodral och en nyckelring.
Och avslutningsvis hela setet med väska, näsduksfodral och nyckelring på samma gång. Den känslan av att göra klart, är riktigt härlig. Jag hade en tanke när jag köpte tyget, och nu har tanken blivit till något mer.


10 kommentarer:

 1. jätte snygg väska, tur grannen tjatade på dig så den blev klar. Snyggt tyg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är toppen att ha kompisar att dela intresset av och få hjälp på traven att hitta inspiration och motivation när man tappat bort den.

   Vilka fina babynesten du sytt! Jag ska prova att sy en till en kompis som fått barn för inte så längesedan.

   Radera
  2. tack :) babynestena är roliga att sy, ska sy en till snart till en kompis till min dotter

   Radera
 2. Riktigt snygg väska och tillbehör!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är roligt att kunna göra något vettigt av spillbitarna också. Det känns lite mer arbetat då, på något sätt.

   Radera
 3. Jättesnygg väska!! Får man fråga vad du har för mönster? Jag blir så sugen på att sy.
  Mvh Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Jag har inte haft något mönster till väskan, utan tittat på hur grannkompisen sytt sin väska, och gjort lite samma med anpassningar till de tygbitarna jag hade av yttertyget.

   Radera
 4. Du undrade om man sydde fast vadden innuti babynestet. Man kan försöka få med vadden i sidorna men jag har sytt ett hjärta i det syftet som du nämner.

  SvaraRadera
 5. Jättefin väska! Du borde göra ett alla kan sy-mönster på den ;) Min blommiga som jag sydde med hjälp av dig börjar bli väldigt sliten nu så jag ska börja ladda för att sy en ny men jag har aldrig sytt dragkedja...
  Kram Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ida,

   Ja, jag skulle nästan behöva en beskrivning själv, för att kunna göra om den, med tanke på hur länge den låg halvfärdig och blängde på mig. Hade jag varit lite smart, hade jag tagit kort på alla stegen, men det har jag tyvärr inte gjort.

   Hoppas att ni har det bra, hela familjen!

   Kram

   Radera

Kanske gillar du