onsdag 23 november 2011

Sytt väskor som en tok

Nu var det ett tag sedan jag sydde väskor, men när jag röjde bland mina tyger fick jag plötsligt inspiration för det. Det enda jag förändrat med dessa väskor, mot vad som finns i beskrivningen för Alla kan sy en egen väska, är axelbandet, som förkortats och blivit två istället för ett.

Känns som att jag pysslar med mycket annat än min tröja som jag stickar på. Men jag ska ta tag i den med. Det blev bara lite jobbigt med armarna, som har lite flätstickning högst upp. Lite samma känsla som när jag studerade och närmade mig tentaperiod. Det var aldrig så viktigt att diska, städa, handla, baka.. vad som helst annat än att sätta sig ner och börja plugga.

Första väskans tyg kommer från Stoff & Stil, med lila lakansväv som foder.
Andra väskans tyg, Prästliden från Almedahls, grönt lakansväv som foder.
Tredje och fjärde väskans tyg kommer från IKEA, brunt kraftigt fodertyg på den tredje, och vitt kraftigt fodertyg på den fjärde.

Förutom att jag blev sugen på att sy väskor, ingår detta i ledet att "jobba av" tyglagret jag har här hemma, så jag kan rättfardiga att någon gång köpa nytt :). Jag är lite sugen på att sy upp ett gäng barnväskevarianter också, bara för att jag har fina tyger till det. Vem som ska få alla dessa väskor, vet jag inte, men det brukar lösa sig tids nog. Och det är ju så roligt att sy!

4 kommentarer:

 1. Hej! Den biten låter tyvärr lite för liten för det jag ska sy ( 1 body och 1 mössa). Men tack för erbjudanet, det var snällt!
  Hälsningar Anna

  SvaraRadera
 2. Jättefina väskor, snygga tyger allihop, men min favorit är den första.

  Jag gillar dina väskor väldigt mycket och den var lätt att sy när man väl gjort den första.

  Jag har också ändrat lite med axelremmarna när jag sytt den.

  Lustigt för jag tänkte precis på samma sak idag, jag MÅSTE verklgien sy inför kommande julmarknad på lördag, men då började jag städa köket istället.

  Prioriteringar?

  /karin

  SvaraRadera
 3. Snygga väskor! Och jag håller med dig, saker som man borde göra är alltid dem som hamnar längs ner på listan! Men idag har jag faktiskt tagit tag i en del av allt som man borde! =)

  SvaraRadera
 4. Väldigt fina väskor och vackra tyger. Förstår vad du menar med att jobba av lagret... har ett likadant i min ateljé! Kollar in din blogg med jämna mellanrum, den ger mig mod att starta eget... snart!
  Ha en go' kväll!
  /Anneli

  SvaraRadera

Kanske gillar du