fredag 16 september 2011

Hjärta på tråd..

Jag har pysslat med att göra hjärta på tråd... och om någon mer känner för att göra det med, är det bara att göra som beskrivningen nedan.Du behöver frigolithjärtan, ståltråd, och aceton.
Vira ståltråden runt frigolighjärtat, tills du är nöjd med utseendet.Nu måste frigolithjärtat på något sätt utanför ståltråden. Det kan man göra genom att dränka den i aceton, eller elda upp frigoliten. Jag provade båda. Det sotar en del att elda, så det bör göras ute på en säker plats. Då blir även ståltråden sotig efteråt. Använder man aceton, rostar ståltråden. Smaksak vilket av alternativen man väljer. Båda fungerar.
Här är hjärtanen jag gjorde sköljda och väntar på att torka.
Och till sist har jag målat hjärtanen med hobbyfärg. Sprejfärg är att föredra, men det hade jag inte hemma, så det fick bli pensel och vanlig hobbyfärg. Ett hjärta tog mig då ca 30 min att måla. Man tager vad man haver... :)

Lycka till!

5 kommentarer:

 1. Tack för tipset, jättefina att dekorera med. Var hittar du frigolithjärtan?

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Jättefina hjärtan du gjort!
  Gillade även ditt förkläde - kände igen tyget, då jag sytt kuddar av det för många, många år sedan. Passade ju utmärkt till förkläde!
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 3. Så fina! Önskar att man själv kunde fixa med sånt, men det verkar hyfsat lätt.

  SvaraRadera
 4. Hanna PS: Frigolithjärtan finns att köpa på Stoff o Stil, Panduro, och säkert hos någon lokal pyssel- och hobbyhandlare. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Vad kul med beskrivning! Superfina blir dom! Måste provas!! Kram och tack för din inspiration!!

  SvaraRadera

Kanske gillar du