söndag 3 juli 2011

Syskon-klänningar

Dessa söta klänningar har jag sytt i helgen. Tyget köpte jag på Stoff & Stil, som nu öppnat i Bäckebol, äntligen! Den stora är i stl 98/104 och den mindre i stl 86/92, efter mönster från IheartRetro. Jag hann inte mer än få dit de sista knäppknapparna, innan tjejerna ville hoppa i klänningarna, och hade de på sig hela dagen. Bild på knäppning bak finns nedan. Det var lite pilligt att få piggarna igenom alla tyglagren vid kantbandet, så jag får se hur bra de håller ihop vid användning.
Och så känns det så grymt kul att sy något tjejerna kan ha på sig, när sömmarna kan bli så snygga med overlocken, och raksöm med den vanliga maskinen. Sick-sack funkar ju såklart precis lika bra, men det är känslan...

En till mössa har jag fått sytt nu också, trots sommarvärmen. Det är roligt att det efterfrågas även när solen är framme. Jag blev väldigt nöjd över att ha fått till ränderna precis kant i kant i sömmarna, både i sidosömmen och på toppen. Så härligt när maskinen och ögonmåttet är på min sida :) Tyget köpte jag på Symässan av någon tygbutik från Göteborg, men minns inte vilken. Nu är det dessutom inte mycket kvar av det, bara småbitar. Ytterligare en sak som känns bra, när jag jobbar av det tyglager jag har, istället för att bara köpa nytt till varje projekt. Mössmönstret är mitt eget, och är stl 3 år.

5 kommentarer:

 1. Jätte söta klänningar. Förstår att de ville ha dem direkt.

  SvaraRadera
 2. Jättesöta klänningar! Jag måste åka till SoS och köpa mer av det tyget, hoppas bara att det finns kvar.

  SvaraRadera
 3. Hej, vad heter tyget, jag försökte hitta det på nätet.

  SvaraRadera
 4. Cascading leaves är ett mycket bra och enkelt mönster, och innehåller både diagram och skriven text.

  Jag har heller inget Paypal-konto, utan använder mig av funktionen till vänster där jag snabbt och säkert kan betala med mitt vanliga Visa-kort.

  SvaraRadera

Kanske gillar du