måndag 2 maj 2011

Hjärtekatten Siri


För några dagar sedan fick jag ett mail från en tjej som har engagerat sig i ett behjärtansvärt projekt, att samla in 100 handvirkade Hjärtekatter att skänka till små barn som föds med hjärtfel och som måste tillbringa sin första tid i livet på barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Mina tjejers ena kusin har själv fått tillbringa otaliga månader där, inte bara den första tiden i livet, så detta projekt föll mig rakt i hjärtat.

Vill någon mer vara med att bidra, tveka inte att besöka Hjärtekatten och läs mer om projektet och hur du kan vara med och bidra.

Mönster till katten finns här. Till Hjärtekatten jag virkat, gick det inte åt ens ett nystan till kroppen, och mycket lite garn till nos mm, ifall det är någon som inte är så van virkare. Mönstret finns även översatt till svenska här. Jag har virkat med virknål 2,5 mm. Stoppning från en IKEA-kudde.

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=1b4c4fb179&view=att&th=12f7ee01acbfe07a&attid=0.7&disp=inline&realattid=f_gmtkeozg6&zw7 kommentarer:

 1. Vilken söt liten katt du har gjort. Själv håller jag på med en blå katt till detta fantastiska projekt!

  SvaraRadera
 2. Men så söt! Tyvärr saknar jag genen för att kunna lära mig virka... Suck...

  SvaraRadera
 3. Supersöt!!! Jag ska oxå ta mig i kragen och försöka mig på en...kan ju inte låta bli när det är för en så här behjärtansvärd sak:)

  SvaraRadera
 4. Så fin... jag är själv lite sugen på att virka en katt - virkningen är inga problem MEN är det krångligt att sy ihop och stoppa alla delarna?

  SvaraRadera
 5. söt.
  Ha en fin helg.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 6. Vilken söt!
  Har också virkat en hjärtekatt vid namn Siri ;)

  SvaraRadera
 7. Åh!
  Jag har själv hjärtfel och ska fixa ihop en kisse jag med TROTS att mina kunskaper inom SYSLÖJD överhuvudet taget är SÄMST. Eftersom deras projekt kom upp nu i år så har alltså inte jag en egen, men det är en väldigt fin gärning som NI ALLA gör. Ni anar inte. Jag tror ALLA barn på avdelningen kommer vara ENORMT tacksamma, alla fall deras föräldrar. Barnen förstår nog inte fören om några år :) MEN det är en JÄTTE FIN sak och JAG som HJÄRTBARN ÄLSKAR ER som gör detta. Jätte bra blogg har du föresten :) Kram ANNA

  SvaraRadera

Kanske gillar du