söndag 18 oktober 2009

Handledsvärmare, pulsvärmare eller vad dem nu kallas


Jag har många gånger varit inne på Ida´s kreativa blogg och beundrat hennes fina handledsvärmare. Jag var så säker på att det var därifrån jag hittat mönstret, men när jag kollade en extra gång, så visade det sig att mönstret jag virkat efter kom från Creative Yarn, som för övrigt har många fina gratismönster. Jag använde virknål 3,5 och gjorde 40 lm som start istället för 35 lm, som står i mönstret, annars hade jag inte fått på mig dem. Hur många maskor man behöver är ju bara att mäta runt handen. Kan dock vara bra att hålla sig till att öka/minska med 5 m, om man vill hålla sig till mönstret.

En liten hjälp med översättningen från engelska till svenska:
ch=lm
dc=st
hdc=hst
sl st= sm
sc=fm
sk=hoppa över

Annars ska det nog inte vara några problem att virka ett par själv, för dem var verkligen busenkla att göra, och dem tog inte så lång tid att göra heller. Kan verkligen rekommenderas som ett nybörjarprojekt.

2 kommentarer:

  1. ÅÅÅ vilken fin sida du har och vad fina saker du gör! själv har jag börjat göra amigurumis, du får gärna titta in på min blogg och skriva en kommentar då skulle jag bli så glad!

    http://thessansamigurumis.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Ja...jag hoppas oxå att jag kommer ihåg hur jag gjorde mitt lejon så han kan få en kompis, är än så länge min största favorit. Det jag använder till man och svans är en "mini-boa" som köps som metervara, jag visar i ett äldre inlägg, du kan kolla där. finns att köpa på panduro och i endel tygaffärer. Du får gärna titta in hos mej igen!

    http://thessansamigurumis.blogg.se

    SvaraRadera

Kanske gillar du