tisdag 31 augusti 2010

Många prinsessor

Jag har tappat räkningen på hur många prinsessbakelser jag redan gjort, men det är några stycken. Ändå är dem slut här hemma. Så jag satte mig ner och virkade ett gäng nya. Jag har till och med några till pågång, men som inte är klara än. Hösten är full av kalas, och vad är väl kalas utan tårta? När jag virkar i olika färger, blir det inte tjatigt för mig heller, och det är väldigt bra. Det tog mig en helkväll att montera ihop, stoppa och märka dessa. Och det var då orken för de andra jag har på g tog slut.

Blandade bomullsgarner, virknål 2,5 mm och mönster ur boken Virka amigurumi.

fredag 27 augusti 2010

Mer prickigt, mer garn och ny beskrivning på g

I veckan har jag sytt ytterligare några haklappar.. och nu är kantbandet slut. Då måste jag nog bara beställa nytt från Stoff o Stil, och om jag ändå måste beställa är det ju lika bra att beställa lite annat fint också, när dem ändå måste skicka. Än har jag inte lagt in någon beställning, men det blir nog inom kort. Vill någon sy en egen haklapp, finns beskrivningen här.

Och inte för att jag egentligen behöver mera garn, men jag fick ändå med mig detta när jag var i garnaffären. 3 nystan Milano, 4 nystan 1-tr 100% ull på 600 m/hg, och 1 nystan svart bomullsgarn som bad om att få följa med mig hem. Det är inte bra för plånboken att visa sig utanför mataffärer (där blir det ju också dyrt, men det är mer ett nödvändigt ont:)), men det är väldigt roligt!

Jag håller även på att sätta ihop en beskrivning till haklapparna jag syr, ifall någon är intresserad att själv sy en eller flera. Jag har tagit bilder, men inget mer än, så det blir inte förrän tidigast efter helgen.

Trevlig helg på er!

måndag 23 augusti 2010

En till svart sjal

Jag hade garn över sedan förra sjalen, och detta blev en till sjal i svart mohair. Denna är stickad med dubbelt garn, stickor 12 mm. Sjalen får gärna köpas av någon behövande. Jag kan ju inte behålla allt jag gör, men det var väldigt kul att sticka sjalar.

I veckan kom Stoff o Stil-katalogen. Där fanns en väldigt vacker mönsterstickad sjal.
Är det någon som redan hunnit sticka den, eller kanske håller på? Är den svår? Jag är inte en så van stickare, men blir enormt inspirerad. Det fanns en del annat fint i katalogen också, och gör jag en beställning i höst, kanske jag tar mod till mig och syr ett plagg till mig.

onsdag 18 augusti 2010

Summering av veckan som gått

I veckan som gått har jag gjort lite av varje. Detta inlägget får bli en uppsummering. Det finns väl risk att mina besökare på bloggen inte orkar ända till slutet av inlägget :).
Jag köpte nytt tyg till haklappar när jag var i Kinna/Skene. Nu har jag hunnit sy upp några med vitt och rosa kantband. Jag gillar prickigt! Vill någon sy en egen haklapp, finns beskrivningen här.
Det är ju snart höst, och snortiderna är här igen. Jag har sytt upp lite fler näsduksfodral. Jag älskar mina fodral, och dem finns lite varstans i hemmet, i väskor och fickor. Alla yttertyg är gamla 70-talstyger, utom det grönrödblommiga (den lilla bilden) som är från Stoff o Stil. Fodrena är nya tyger. Om någon vill köpa, kostar dem 20 kr/st + ev porto.
Av det underbara linet jag köpte från Kasthalls mattfabrik, har jag virkat disktrasor efter Druttens mönster. Trasorna är ca 30x23 cm. Jag har provat att koka en av dem i några minuter, och då blev måttet 38x20 cm. Virknål 4 mm. Om någon vill köpa, kostar dem 60 kr/st + ev porto.

Druttens skötselråd:
*För maximal uppsugningsförmåga bör trasan tvättas innan den används första gången.
*Maskintvättas i 60 grader eller kokas i 10 minuter efter behov.
*Trasan blir bara bättre ju mer den används.

Tjejernas kusin fyllde år för inte så längesedan, och hon fick själv välja vad hon ville ha. Hon önskade sig en svart sjal med samma kant som den turkosa jag stickade sist. Denna är stickad i svart mohair, som jag köpte på Kinna garn, stickor 15 mm, virknål 8 mm. Underbart mjuk. Hon har inte fått den än, men jag hoppas hon kommer att gilla den.

Igår gjorde jag eget kantband av ett blommigt påslakan som jag fått från min kompis mamma. Jag har ingen aning om hur många meter det blev, men kanske 15-20 meter. Det var första gången jag använde min kantbandsgrej, som jag köpte för ca 2 år sedan. Det blev ju väldigt snyggt, men tog längre tid än jag hade tänkt mig.

Nu har jag nästan inget ofärdigt, utan får börja om på nytt. Vad pysslar ni på för skoj just nu?

måndag 16 augusti 2010

Farmorsrutor, vinst och buddanötter

Idag var vi hemma hos mina svärföräldrar och hälsade på. Sist dem var här, skickade jag med svärmor akrylgarn från min garnrensning, som jag inte visste vad jag skulle göra med. Kolla så fint hon virkat utav det! Helt fantastiskt! Jag blev jätteglad.

Barnens farmor har även virkat två helt underbara överkast till båda tjejerna efter African flower-beskrivningen. Så vackra, och virkade i bomullsgarn. Det är ju något dem kommer att ha med sig hela livet.
Min första vinst någonsin! Jag fick denna vackra härva handspunnet garn från Ullmaja i slutet på förra veckan. Jag är så glad! Kolla gärna in hennes blogg och se vad mer för fint hon gör. Jag blir riktigt inspirerad att ta hem min gamla spinnrock och börja spinna igen.. tittade på den när jag var hemma hos min mor och far i helgen. Men nä, jag får vara lite realistisk. Jag har inte tid att göra allt, jag har att göra ändå just nu, och tycker det jag gör är jättekul.
Under studietiden pysslade jag väldigt mycket, och gjorde då bl.a. tomtar. Närmare jul ska jag visa bilder på vad jag gjort med dessa buddanötter, lite mossa och några tomtar. Jag har rensat bland mina saker som ligger kvar hemma hos mina föräldrar. Jag har massor med oanvända buddanötter kvar, så om någon vill ha till något pyssel, säljer jag dem för 5 kr/st + porto. De är i storlek som stora äpplen. När jag pysslade, fanns även sådana att köpa på Panduro, fast mycket mindre för ca 20 kr/st. Maila eller skriv en kommentar om det finns intresse av buddanötterna.

onsdag 11 augusti 2010

Lycka...

Jag, bästa kompisen och svärmor har varit i Kinna/Skene idag. Som vi har fyndat! Detta var vad jag kom hem med...
Finfint lingarn från Kasthalls fabriksförsäljning. Jag blev som tokig. Det fanns så mycket fint garn där, både lin och ullgarn. Men det var bara lingarn som följde med mig hem.
Vi var även på Skroten, och där köpte jag dessa vaxdukstyger som ska bli höstens nya haklappar. Nedan är tygerna jag köpte där också.
Vi skulle även till Tygbiten och Arvidssons textil, men den första affären var stängd för ombyggnad och den andra hade lunchstängt. En bra anledning att återkomma till Kinna till hösten igen :). Jag köpte även lite garn på Kinna garn, men det glömde jag bort när jag tog korten. Vilken lycka! Nu vill jag sätta saxen i tygerna på en gång!

lördag 7 augusti 2010

Ringar till napphållare och ännu en väska

För ett tag sedan fick jag med en bit av detta prickiga tyget, eller snarare plasten, från en stuvpåse från IKEA. Jag tänkte först att det skulle bli en sån väska jag har sytt några stycken av nu, men det räckte inte biten till. Jag har ett tag haft en idé om att sy en väska i den här stilen, och nu blev det tillfälle. Jag hade redan bilden klar i mitt skissblock, och en början till syordning. När jag sedan satte igång och sy, så glömde jag allt vad block heter, så det blev ändå inte fullt ut den väska jag tänkte mig.

Väskan har två ytterfickor, och en innerficka. Eftersom yttertyget inte var tyg, utan plast, gick det väldigt dåligt att nåla, eftersom det då blev hål. Jag använde då gem för att hålla fållarna på plats. Axelbandet har jag sytt på lite nedanför öppningen, så jag kan stänga till väskan genom att vika ner kanten. Allt blir mer vattentåligt då också. Väskan är fodrad med den prickiga stuvbiten jag köpte på Skroten i Kinna. Nu är den helt slut :(.

Jag har även en hel del napphållsringar hemma, som jag med största sannolikhet inte kommer använda upp själv. För den som är intresserad, säljer jag dem för 6 kr/st+porto. Skicka ett mail till mig om det finns intresse.

onsdag 4 augusti 2010

Liten bakelse och haklapp

Igår fick jag klart en bakelse och en haklapp. Vill någon sy en egen haklapp, finns beskrivningen här. Mönster till bakelsen finns i boken Virka amigurumi, 8/4 garn och 2,5 mm virknål. Bakelsen har redan flyttat vidare, för jag var på kalas idag och den följde med mig dit.

Nu ska jag tillbaka till symaskinen, för jag vill få klart lite grejer, så jag kan börja på fler nya saker. Det är väldigt roligt att känna att man redan innan man är klar med något pågående, vet vad man vill börja med härnäst.

tisdag 3 augusti 2010

Runt halsen och runt handleden..

Det är sommar, men jag är ändå inne på sjalar och vintergrejer redan. Det var nog mest för att jag hade framme stickorna, och rensade bland mina garner och hittade garn som jag ville göra något med. Och att jag köpte turkost garn nyss.
I julas köpte jag ett nystan Duo från Järbo garn, som jag tyckte var vackert, men inte visste vad jag skulle göra med. Häromdagen hittade jag en bild med mönster där det gick att använda detta garn. Perfekt! Det blev en vändbar fuskpolo. Mönster finns här. Fast det är nästan så inte man kan kalla det mönster, för det är bara 1 avig, 1 rät maska varvet runt. Rundsticka 6 mm.
Efter att jag stickade denna sjalen fick jag mersmak. När jag såg garnet jag använt till denna sjalen, visste jag att det skulle bli en till sjal av iaf en del av garnet. 1 härva (100g) gick åt till denna sjal. Jag hittade detta mönster på Drops hemsida, som jag tyckte var väldigt vacker. Men jag hade inte 20 mm stickor, så jag lånade 15 mm av min svägerska, och så stickade jag på tills jag trodde det räckte. Sedan följde jag beskrivningen på den virkade kanten runt, fast med virknål 9 mm. Så nä, min sjal liknar inte den som Drops har på sin hemsida, men jag tycker båda varianterna är/blev fina.

(Bilderna på armbanden är lånade från Lillofants blogg, från detta inlägg.)

Och till dagens höjdpunkt.. Lillofant var snabb att svara på garnet jag ville skänka till den som först anmälde intresse. Idag kom hon hit på besök, och med sig hade hon detta fantastiska armband! Tusen, tusen tack! Besök gärna hennes blogg och titta på allt fint hon syr och smyckar.
Kanske gillar du