söndag 26 september 2010

Syfestivalen i Borås

Igår var jag på Syfestivalen i Borås, och det gav mer än jag hade förväntat mig. Härligt när det blir ännu bättre än jag tänkte mig innan jag åkte. Jag köpte inte så mycket, men det blev desto mer inspiration! Jag fick bara med mig en bit termovadd till grytlappar, och ett 1-tr och ett 2-tr ullgarn på vardera ca 100 g från Ullcentrum i Öland. Så hade jag stämt träff med Helena med bloggen Lillofant, så vi snabbträffades där för andra gången på riktigt. Vi får ta en riktig träff en annan dag Helena. Lite kul att det var en annan tjej där, som kände igen det du sytt och som hade varit inne på din blogg!

Men åter till inspirationen. Den här hatten/mössan blev jag tokigt inspirerad av. Nu vill jag också sticktova en mössa. Denna fanns i Ullomeras monter. Tips på beskrivning emottages tacksamt.
Tant Kofta var där och berättade lite om hur man stickar mössor som faktiskt passar. Väldigt intressant och enkelt, när hon väl berättade. Jag har antecknat ner det hon berättade, så jag kan få ihop en bra mössa vad det lider. Kanske lägger ut vad jag minns av det på bloggen en annan dag.
Fiffig lösning på hur man kan "stänga" en sjal på. Minns dock inte från vilken monter jag tog detta kortet. Jag tror att man på ena sidan av sjalen lägger varannan maska på en sticka och varannan på en annan och stickar var för sig, och lägger sedan ihop dem igen och fortsätter sticka så som man vill att sjalen ska se ut. Då har man fått en ögla. På andra sidan minskar man 2 maskor tillsammans och stickar en stund, och sedan ökar med en maska på varje maska och fortsätter sticka på som vanligt.
Och jag vet vad jag önskar mig en annan dag. Jag hittade detta stickkit på Karma garns monter. Christel Seyfarth har även en blå bon bon-sjal som jag tyckte var helt underbar, men den är tillfälligt (?) slut på Karma. Den ser rätt avancerad ut, så jag vet inte om det är att ta sig vatten över huvudet, men en sån skulle jag verkligen vilja ha i min ägo. Det krävs bara mod, tid och en slant.
Och fint att göra av restgarn kanske? Jag minns inte alls vem som gjort denna, men rutorna var för sig är kanske inte det vackraste jag sett, men ihop i massor blev det väldigt effektfullt. Jag vet inte riktigt hur man stickar, men det är 15x15 maskor, och man stickar först två separata, och plockar sedan upp 15 på vardera sida (se den svarta mot den vita). Och ska man bredda, då får man sticka en till ensam, annars ska det bara vara att plocka upp. Känns bra för min del att det inte blir för mycket att sy ihop eller trådar att fästa. Sedan hur man gör i själva hörnet, det har jag ingen aning om. Man måste väl minska på varje varv?
Jag är helnöjd med besöket. Väl hemma var jag trött men lycklig.

Och snart är besöksräknaren uppe i 20000 besökare, så håll utkik efter kommande utlottning. Helt otroligt (och jätteroligt) att så många hittat hit!

3 kommentarer:

 1. Vad roligt du måste haft. Får du tag på mönster till mössan får du dela med dig. Den var ju underbar.

  SvaraRadera
 2. Den där lösningen med hur man sätter ihop en halsduk minns jag att mina barn hade på sina babyhalsdukar som de fått av mormor! Mycket praktiskt på små barn - dessutom slipper man ju en knölig knut i overallen!

  SvaraRadera
 3. De stickade rutorna kallas för dominostickning, finns bra videobeskrivning på garnstudios sida, annars är ju google och youtube oslagbart ;-)

  Halkade in på ett bananskal men gillar det jag sett hittills ;-)

  SvaraRadera

Kanske gillar du