torsdag 10 juni 2010

Växt ur hatten...

Jag har massa halvfärdiga grejer hemma nu, men lite har nu hunnit slutföra. Jag har lånat "Sy mjuka djur" från biblioteket och tyckte att elefanten såg intressant ut att provsy, utöver katten som jag sytt tidigare. Jätteroligt! Min stora tjej såg den i morse och tittade på den, "En elefant, den har ingen svans". Jag hoppade över svansen, och trodde ingen skulle bry sig. :=) Tyg från Tradera.

Lilltjejen har blivit stor, 8 månader. Hon har växt ur sin första hatt jag sydde till henne, och jag har nu sytt en i storlek 44. Mönster från Ottobre 3/2009, tyg frånTradera på utsidan, och grönprickigt tyg från Myrins tyg på insidan. Denna hatten har jag jobbat lite extra på, och sytt stickningar även på insidan av hatten, så den är helt vändbar ifall jag skulle vilja ha en grönvitprickig hatt också. Klänning i likadant tyg som mössan är pågång.

Ser ni förresten något nytt på bilderna av det jag sytt?
Jag har beställt hem namnlappar. Det satt långt inne. Jag trodde inte jag skulle sy så mycket när jag startade bloggen och såg alla andras fina märken, men så såg jag Lillofants inlägg om namnlappar, och jag lade in en beställning. Det ser lite proffsigare ut, tycker jag. Jag funderade länge vad det skulle stå, men "Allakansy" fick det bli. Googlar man på "Alla kan sy" är min blogg första träffen, och det är ju bra. Det är det första jag kollar om jag får något hemsytt som är märkt med lapp, om den som sytt presenten har någon blogg.

2 kommentarer:

  1. visst blir det snyggt med namnlappar! det ser lite proffsigare ut liksom! solhatten är verkligen jättefin, liksom elefanten!

    SvaraRadera
  2. Jättefina lappar! Jag är inne på samma färgtankar till mina lappar som du har.. Det är SNYGGT ju!
    Å elefanten är jättesöt! Har faktiskt den boken hemma men har bara sytt en häst i grönrutigt.. Dags att prova nåt mer tror jag..

    SvaraRadera

Kanske gillar du