lördag 6 mars 2010

Väska, mössa, fodral och napphållare
Igår fick jag klart så mycket, och det känns så bra att det inte ligger så många oavslutade projekt. Väskan är likadan som den jag sytt till mig tidigare efter Maja-mitt lilla jag´s väska. Väskan är helt vändbar, men tanken är väl att det mönstrade ska vara det som syns. Det tyget är från IKEA, och väskan är fodrad med ett randigt skjorttyg. När jag vände på väskan, kände jag att jag vill nog ha en till väska till mig, i randigt tyg. Denna väskan ska min svägerska ha, så jag hoppas den ska motsvara hennes förväntningar. Min väska använder jag varje dag, och är riktigt nöjd med modellen.
Matchande näsduksfodral till väskan. Det blev inte så mycket tyg kvar av biten jag hade efter väskan, så nu får det nog bli till att klippa ut till småsaker av dem bitarna som har snyggt mönster kvar.

Min kompis ville att jag skulle virka en OS-mössa till henne, och den blev också klar igår. Snöpligt nog tog det blå garnet slut innan jag var klar, så det blev till att ringa runt och leta garn. Kändes som att jag fick tag på det sista nystanet i Göteborgsregionen. När jag kom till butiken, kom det i en annan kund som också letade blått garn. Vilken hysteri det verkar ha blivit över dessa mössor!

Virkad med virknål 7 mm, och garnet Carolina, färg 025, 035, 816 & 847 (ifall jag skulle få för mig att virka en till någon gång).
Och så sydde jag ihop min allra första napphållare. Ska det bli fler får jag leta efter klämmor som inte är så dyra som i sybehörsaffärerna.

7 kommentarer:

 1. roligt att se väskan i ännu ett exemplar. Hoppas svägerskan blir nöjd.

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fint du gjort väskan verkar praktisk och skön att bära med brett axelband.
  Söt napphållare riktigt vårig.

  SvaraRadera
 3. Hej igen
  Jag visste inte att de sålde enbart trikåremsor vill du jag skall maila dig beskrivningen?
  Jag tyckte att det var så kul att jag idag köpte en spetsmatta som jag tänkte börja på i veckan. Det var så härligt och lätt att virka med deras trikå sedan var ju rullen så bra det var bara att virka och garnet åkte upp utan att trassla.

  SvaraRadera
 4. Oj vad mycket pyssel du hunnit med !!Gillade väskan mycket =)

  SvaraRadera
 5. Hej! Tänkte bara tipsa om att kolla på loppisar efter barnhängslen, där har du fyra stycken spännen till napphållare ;)

  SvaraRadera

Kanske gillar du