torsdag 16 januari 2014

Alla kan återbruka och klä en konservburk med lingarn

Jag har gjort många av dessa burkar, eftersom jag gillar återbruk, och detta är återbruk i dubbel bemärkelse eftersom både konserven är återanvänd och garnet är en restprodukt från Kasthalls mattfabrik. Nål att fästa garnet med.

Så här gör jag:
Det behövs en konservburk, jag använder konserver från 3-pack majs. De har aluminiumfolie-lock, som gör att kanten i öppningen blir rund och mjuk. För att surra runt garnet, går det åt 7-10 g lingarn från Kasthalls mattfabrik.
Lägg lite av garnet upp mot mitten på konserven, och börja surra garnet runt, runt konserven. Då låser garnet som surras runt garnstumpen och inget garn behöver fästas vid starten.
Fortsätt surra garnet runt, runt, tills det inte går att surra fler varv. Klipp av garnet med ca 10 cm hängandes untanför surrningen.
Stick ner nålen genom några varvs garn, trä igenom garnändan och dra igenom. Klipp av garnet som blev över.
Bra jobbat! Och snabbt gick det också! Burken är nu något nytt, och kan varieras i oändligt olika garn, färger och användningsområden. Hemma använder vi de mycket till att förvara pennor, kritor, saxar, pärlor och mycket annat smått och gott.

Alla kan återbruka och klä en konservburk med lingarn!


1 kommentar:

Kanske gillar du