söndag 28 augusti 2011

Rock Island Shawl blockad och klar

Igår bloggade jag om den oblockade sjalen, men idag är den helt klar, min Rock Island-sjal. Den mäter 175 cm på det bredaste, och 75 cm från spetsen upp till mitten. Den var lite pillig att blocka, jag fick flytta om nålarna flera gånger innan jag var nöjd, och sätta nålarna riktigt tätt högst upp för att inte få vågmönster. Antingen var den här modellen lite klurigare att blocka än de andra jag gjort, eller så har jag blivit mer petig.

Ikväll sätter jag nog stickorna i en ny sjal... och så är jag bra sugen på att sy också, för det var längesedan nu.

lördag 27 augusti 2011

Oblockad sjal och stickade koftor

Idag blev jag klar med min Rock Island Shawl. Bilden till mönstret vad så säljande, att jag bara blev tvungen att köpa mönstret och börja sticka på en gång. Det här är den första sjalen jag mönsterstickat utifrån och in. Ytterkanten stickades först, en ca 10 cm bred och 220 cm lång elastisk rackare, så då var jag orolig att det här skulle bli världens största sjal, och funderade om mitt 800 meter långa garn skulle räcka. När jag sedan jobbade mig inåt, kändes det lugnt, garnet räcker och sjalen blir nog ok i storlek... tills den sista delen av sjalen började, rätstickningen, som bara åt garn, och aldrig verkade ta slut. Då funderade jag vad jag skulle ta mig till om inte garnet räcker... men nu är den avmaskad och klar, OCH garnet räckte.

Jag har stickat med 3,5 mm rundsticka, 120 cm, och med garn från Nyansera, Nimbus 2tr, 800 m av 80% superfin merino och 20% silke.

Nu ligger sjalen blockad, och väntar på att torka. Bilder på den färdiga sjalen kommer...

Och så har svärmor stickat dessa fantastiska koftor till mina tjejer. Mönster från ICA-kuriren 10/11, en i storlek 2-3 år och en i storlek 4-5 år. Enligt beskrivning skulle det gå åt 5+6 nystan, men eftersom båda var i samma färg, blev bara åtgången 10 tillsammans. Garn Snuggly Baby Bamboo DK från Sidar i riktigt fin kvalite med blandning av bambu och ull, stickor 3,5 mm och 4 mm.

Bilderna är nog inte helt rättvisande, men de är helt fantastiska i verkligheten och tjejerna blev så fina i dem.

onsdag 24 augusti 2011

Åter napphållare i lager...

Idag fick jag hem beställningen av napphållsringar, så nu har jag de åter till salu.

Napphållsringarna kostar 6 kr/st plus Postens porto för att skicka dem.

Jag har fått en del frågor över mailen, och jag svarar här på de vanligaste:

Finns det begränsning på hur få/många ringar man köper?
Nä, man kan köpa 1 ring, eller så många jag har kvar hemma.

Är ringarna av livsmedelsgodkänt gummi?
Ja, det är dem.

Vad är det för storlek på ringarna?
Innerdiametern på ringen är 21 mm, tjockleken är 3 mm. Passar jättebra för att hålla nappen kvar i napphållaren.

Hur snabbt levereras ringarna?
Jag kollar min mail nästintill varje dag, och svarar direkt. När sedan ringarna är betalda, skickar jag dagen efter.

Kan man beställa om man bor utanför Sverige?
Ja, det går bra. Portot blir lite dyrare, men efter Postens priser.

Om det finns fler frågor du undrar över, är det bara att skicka ett mail, eller posta en kommentar till detta inlägg.

Skicka beställning till allakansy [snabel-a] gmail.com

fredag 19 augusti 2011

Underlägg i stora lass, 100% lin

Så sakterliga minskar mina nystan av lin som jag köpte på Kasthalls fabriksförsäljning för längesedan. Och antalet underlägg ökar :) Jag har siktat in mig på att virka 8 underlägg av varje, om garnet räcker till det.

Design och mönster, har jag fått från duktiga Skaparstigen, som visar sina underlägg här. Virknål 2,5 mm, garn 100% lin från Kasthalls mattfabrik.

Ljuset är lite sådär på dessa bilder, men vi går ju mot mörkare tider, och då är det svårare att få de där fina bilderna. Ljusare bilder på de första underläggen jag bloggade om för ett tag sedan finns här.

Men jag har hunnit virka fler...
8 mörkgröna med ljusgrön kant...
..och 8 ljusgröna med mörkgrön kant.

Men så kan jag inte bestämma mig för om man blir gladast över att få alla underlägg likadana, eller 4 av vardera, se nedan.

Jag kan ju omöjligen behöva alla dessa underlägg själv, så de kommer att bli presenter av något slag, skulle jag tro. Det känns som att jag virkat hur många som helst, men det genererade ju inte mer än 3 paket. Hoppas att de kommer att bli uppskattade.

lördag 6 augusti 2011

Haklappar och fortsättning på sjalinlägget

Nu senast har jag sytt två svarta, en ljusrosa och en gul haklapp, och har nu uppsydda haklappar i alla de färger jag har material till hemma. När jag, eller någon annan, vill ha eller ge bort en haklapp, känns det bra att det finns färdiga att få med sig på en gång.

Mönster till haklapparna finns här, för Alla kan sy en egen haklapp.

Så över till fortsättningen på föregående inlägg om min stickade Prairie Rose Lace Shawl. Nu är alla trådar fästa, och märket med "Allakansy" är påsytt. Sjalen mäter ca 180 cm där den är som bredast, och ca 70 cm från spetsen upp till mitten. Jag kan absolut tänka mig att sticka en till en vacker dag.

Inte helt lätt att fånga sjalen på något rättvist sätt, men jag har iaf försökt :) På mattan försvann mönstringen, och på golvet blev det inte heller bra. Den fick inte plats på bordet...

torsdag 4 augusti 2011

Prairie Rose Lace Shawl, garn och förkläde

Nu är min Prairie Rose Lace Shawl klar, sånär som att jag måste fästa garnändarna. När det är gjort, kommer jag visa den igen på bloggen. Jag blir lika stolt varje gång en sjal är klar, för slutresultatet blommar upp först efter blockningen, så mönstringen syns. Vackert!

Garnet som sjalen är stickad med är Bijou från Nyansera. Nystanet är 1200 m, 2tr, 70% baby alpaca 20 % silk 10 % cashmere. Utan att ha vägt sjalen och nystanet som är kvar, tror jag att jag gjort slut på ca hälften. Rundsticka 100 cm, 3,5 mm. Chart B upprepade jag 5 ggr.

Och garnhärvan som syns på bilden, är även det från Nyansera, Nimbus 2tr, 800 m av 80% superfin merino och 20% silke. Ser fantastiskt ut, och känns så lyxigt! Tack snälla Jenny! Funderar ni på att sticka en sjal, kan jag inte annat än varmt rekommendera att besöka Nyansera och se om där finns något ni faller för, ni kommer inte att bli besvikna.

Igår fick jag äntligen inspiration att sy klart detta förkläde. Jag har ett barnförkläde sedan tidigare, men med två tjejer som gärna pysslar, behövs numera två. Kantbandet jag använt, har jag gjort själv av remsor och kantbandare. Vaxduken är köpt på Åhlens för längesedan. Jag försöker tänka på att använda det jag har, och tycker jag lyckas ganska bra. Inget nytt som är skrymmande på länge.

onsdag 3 augusti 2011

Presentpapperklädd skolåda och haklappar

Tjejerna har fått nya skor inför förskolestarten nästa vecka efter sommaruppehållet, och en av lådorna passade perfekt att klä med presentpapper för att gömma småsaker i, eller låtsas att det är en dockas säng och bädda ner den i lådan.

Presentpapper från ICA, och vanligt limstift.

En bloggläsare har beställt en haklapp, haklappsmönster och näsduksfodral, och när jag ändå sydde haklappar, blev det två. Jag har nu uppdaterat "Till salu"-fliken, som jag inte varit så duktig med att göra hittills. Jag har inte lagt till något nytt, bara uppdaterat vad som finns kvar. Hittar ni något på bloggen, som ni önskar er, är det bara att höra av sig. Kanske har jag kvar det, och det kan bli till salu.

Mönster till haklapparna finns här, för Alla kan sy en egen haklapp. Tyget är från gömmorna, men är köpt på Åhlens för längesedan. Grönt kantband från Stoff & Stil.
Kanske gillar du