lördag 27 augusti 2011

Oblockad sjal och stickade koftor

Idag blev jag klar med min Rock Island Shawl. Bilden till mönstret vad så säljande, att jag bara blev tvungen att köpa mönstret och börja sticka på en gång. Det här är den första sjalen jag mönsterstickat utifrån och in. Ytterkanten stickades först, en ca 10 cm bred och 220 cm lång elastisk rackare, så då var jag orolig att det här skulle bli världens största sjal, och funderade om mitt 800 meter långa garn skulle räcka. När jag sedan jobbade mig inåt, kändes det lugnt, garnet räcker och sjalen blir nog ok i storlek... tills den sista delen av sjalen började, rätstickningen, som bara åt garn, och aldrig verkade ta slut. Då funderade jag vad jag skulle ta mig till om inte garnet räcker... men nu är den avmaskad och klar, OCH garnet räckte.

Jag har stickat med 3,5 mm rundsticka, 120 cm, och med garn från Nyansera, Nimbus 2tr, 800 m av 80% superfin merino och 20% silke.

Nu ligger sjalen blockad, och väntar på att torka. Bilder på den färdiga sjalen kommer...

Och så har svärmor stickat dessa fantastiska koftor till mina tjejer. Mönster från ICA-kuriren 10/11, en i storlek 2-3 år och en i storlek 4-5 år. Enligt beskrivning skulle det gå åt 5+6 nystan, men eftersom båda var i samma färg, blev bara åtgången 10 tillsammans. Garn Snuggly Baby Bamboo DK från Sidar i riktigt fin kvalite med blandning av bambu och ull, stickor 3,5 mm och 4 mm.

Bilderna är nog inte helt rättvisande, men de är helt fantastiska i verkligheten och tjejerna blev så fina i dem.

1 kommentar:

  1. Lev Vackert Butiken (www.levvackert.blogspot.com) kommer varje adventshelg i dec anordna stor julmarknad, nu söker vi hantverkare som vill sälja sina alster, boka en helg, några dagar maila vitromantik@gmail.com Det kommer bli en magisk jul hos oss! Missa ej! Det finns en stor camping och ett stort vandrar hem 100 meter från huset så bra övernattningsmöjligheter finns!! KRAM Petra Eriksson o Ingela Broling

    SvaraRadera

Kanske gillar du