söndag 16 oktober 2011

Senaste tidens projekt, och ny utmaning!

Det var inte så längesedan jag stickade en likadan sjal, fast då i storlek large. Jag stickade yttre kanten fel, som gick att klippa av lagom till en sjal i storlek small, att fortsätta sticka på. Storleken blev ca 1 m bred, och ca 55 cm lång. Det blir kanske en mor-dotter-sjal :).

Mönster från Andrea's shawl. Det gick åt 1 nystan Drops Delight och 1 nystan Drops Alpacka. Rundsticka 4 mm.

Ett barnförkläde i samma modell som för vuxen. Passar barn ca 2-4 år. Mönster är mitt egna, tyg och tillbehör från Stoff & Stil.

Och till sist, ännu en sjal, i mörklila. Jag vet inte vad det är för garnkvalitet på denna, men den är härligt mjuk. Rätstickad trekantssjal med virkad volangkant. Måtten blev ca 120 cm bred, och 70 cm lång. Stickad med stickor 15 mm.

Och det som jag tycker är mest spännande just nu, en utmaning till mig själv. Att göra något nytt, något jag inte gjort tidigare. Jag har nu inhandlat material för att sticka en tröja till mig själv. Jag har börjat på bakstycket nu, och håller tummarna att jag stickar jämnt och att jag håller stickfastheten, så att storleken blir rätt. Jag visar bilder när det finns något att visa.

Vad har varit/är er största bedrift/utmaning i år i pysslandets värld?

1 kommentar:

 1. Jag minns inte i år, men i höst har jag stickat en pippitröja åt barnbarnet. Nu återstår sprundet och att fästa alla trådarna. Men det får bli när det blir. En månad tills hon fyller år så det hinns.

  Symaskinen har varit trasig, har haft den på lagning och nu torde den fungera.

  Största utmaningen är att hitta tid!!!

  Ha en fin vecka!
  kram

  SvaraRadera

Kanske gillar du