söndag 2 oktober 2011

Mormorsruta i jätteformat

I en av de senare numren av Lantliv eller Drömhem och trädgård, såg jag en bild där det hängde en liknande filt på en fåtölj. Jag tyckte den var så fim, och kom på att jag har en säck med lite grövre ull- och akrylgarn, som jag inte vet vad jag ska med till. Den säcken har varit med mig ett tag nu på kvällarna när jag nattat tjejerna. Nu har jag bestämt mig för att den är klar. Det börjar tryta med garn i olika färger som räcker hela varvet runt två gånger, och storleken är ca 150x150 cm, virknål 4 mm.

Väldigt rolig att virka, och enkel. Ett bra sätt att "bli av" med garn jag inte visste vad jag skulle ha det till, och resultatet är jag jättenöjd med. En till positiv grej med detta projekt, var att det inte blev så många trådar att fästa, det tycker jag är trist att syssla med.

9 kommentarer:

 1. Så fin! Blir alltid så sugen på att lära mig virka när man ser hur mycket fint du gör!

  SvaraRadera
 2. Jättefin! Gillar färgkombinationen! Härligt med en stor och mysig filt nu under höstkvällarna att krypa under...

  SvaraRadera
 3. Jättefina färgkombinationer! Jag har själv försökt mig på att göra en Monsterrutefilt, men jag tyckte att den liksom började "wobbla". Hur gjorde du för att den inte skulle bli vågig?

  SvaraRadera
 4. Det är så himla fint med Mormorsrutor i alla format. Skönt att hitta användning för garn som man inte annars vetat vad det ska bli.

  SvaraRadera
 5. Jo: min filt är inte helt och hållet slät om jag lägger den plant, men jag tycker inte det är något som stör. Den ligger ändå lite slarvigt över soffryggen eller runt om mig när jag fryser. Jag antar att det kan bli vågigt om storlek på virknål inte matchar garngrovleken. Det brukar stå rekommendation på garnetiketten, annars har jag nog inga fler tips. Hoppas du ger dig på mormorsrutor igen. Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset, jag får testa att verkligen vara ordentlig med virknålsstorleken och se om det hjälper! :)

  SvaraRadera
 7. Hej!

  Maja (Husmorsskolan) här. Jag borde svarat dig tidigare angående Chunkygarnet men det föll bort...

  Jag köper det garnet på en garnaffär i min hemstad (Arvika). Butiken heter "Garnmoster". Det är rätt dyrt, kostar ca 150 kr härvan. Men det är helt underbart! Helt klart värt pengarna. Har just nu på mig sockorna jag stickade av det;) Hoppas att du får tag på det!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 8. Vad fin den blev. Jag har mest virkat små mormorsrutor av lite restgarner jag fått. Nu har jag börjat virka ihop dem för att bilda större rutor, och tillslut ska det bli en filt är tanken. Men vi får väl se hur det går.

  Just nu så väntar jag och en klasskamrat på att få massor av mormorsrutor hemskickade av folk. Så ska vi virka ihop dem och sen skänker vi filtarna till Stickhjälpen som skickar dem till Riga. Du får jättegärna skänka några rutor om du vill. Du kan gå in på min blogg eller min vänns blogg. www.lucats.se/pyssel Men bara om du har lust såklart.
  /Stina

  SvaraRadera

Kanske gillar du