onsdag 28 april 2010

Söt som socker... och snart 10000 besökare



När jag började sy den, såg den inte mycket ut för världen, men efter massor med fyllnadsvadd blev den hur söt som helst. Jag vill ha en hel kattfamilj som busar!

Mönstret har jag fått låna av I heart retro, och kommer från boken Sy mjuka djur av Karin Neuschütz.
(Om någon undrar varför den är åt fel håll, är det för att jag tröttnade på att ladda om bilden gång på gång. Den ligger rätt i filen, men när jag laddar den, hamnar den fel. Väldigt störande, men nu får det vara.)

En till mössa i landskapstyget. Jag sydde en mössa av samma tyg för längesedan som då blev tokigt stor. Den förminskade jag, utan att blogga om det och används nu av stora tjejen. Tyget är så bra, för det är så tunt att den kan användas på våren/sommaren när solhatten går bort. Om den passar, kommer denna mössa pryda en grannes lille kille.

Och, om någon fortfarande läser textens inlägg.. så är det snart dags för en tävling. Jag har snart haft 10000 besökare på min blogg på ca 1½ år. Det känns helt galet (och jätteroligt), att så många kikat in här hos mig, och att en del till och med återkommer. Det ska såklart firas! Inlägg till tävling kommer när räknaren tickat över den magiska gränsen. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska ha som vinst, så önska gärna i ett inlägg, så får jag bestämma mig sen.

tisdag 27 april 2010

Första riktiga plagget

Nu äntligen, har jag sytt mitt första riktiga barnplagg. Mössor, hattar och haklappar räknar jag inte riktigt. Det jag längtat efter att kunna sy, är just kläder till tjejerna. Det första plagget blev en förklädesklänning till minsta tjejen. Jag försökte mig på att fånga henne på bild med klänningen på, men ingen av bilderna blev ens lite skarp. Hon är en snabb rackare.

Nu har jag bara en fungering kvar att lösa, själva knäppningen. Just nu får man knyta baktill, men jag vet inte om det är det optimala på en så liten storlek (62/68). Kanske lite kardborre att sy fast? Eller som Skaparstigen, en krokning. Knapp och knapphål i kantbandet? Tryckknapp? Jag får klura lite på det.. Tips är välkomna! :)

Mönstret har snälla Åsa med bloggen I heart retro delat med sig till mig. Kolla in hennes fantastiska klänningar! Tusen tack!

Tyget har jag köpt på Tradera av MarJo.

Och för att se hur man kan sy ihop delarna, så har jag klämt och känt på Skaparstigens förklädesklänning som finns i familjens ägo. Den är så vacker, och fint tyg, men ännu lite förstor för minsta tjejen. En dag, kanske när det blir lite varmare, kommer den vara perfekt!
Sist när jag var på IKEA, köpte jag en stuvpåse, med tyget nedan i. Det fick bli en dagisväska. Jag har fodrat den med oranget tyg, också från IKEA och sytt ihop dem med grönt kantband.

onsdag 21 april 2010

Mest saker pågång

Jag har sytt en till väska efter samma modell som tidigare, för jag har ingen kvar till mig. Jag har dessutom klippt till bitar till en till i samma tyg som tjejernas kusin fick i födelsedagspresent. En av mina svägerskor ville gärna ha en likadan. Det vår väl ses som ett gott betyg. Tyg från IKEA.
Jag sytt en påsförvaring för plastpåsar, som nu pryder hallen istället för att det ligger påsar lite här och var. Tygbiten blev över när jag hade klippt till delar till en dagisväska. Jag behöver skaffa fodertyg till den, men bild kommer självklart när den är färdigställd.

måndag 19 april 2010

Nya solhattar



Förra sommaren sydde jag en solhatt till stora tjejen. Den passar definitivt inte längre, och jag var inte helt nöjd med utseendet på hatten heller, även om den fyllde sin funktion jättebra. Nu har jag provat en annan modell, som jag tycker är mer flickig, och jag tror dessa blir bra. Jag har sytt i storlek 42 och 46. Om inte orken/lusten tryter, tänkte jag sy två till och gå upp en storlek på båda för att se hur mycket det skiljer.

Kolla gärna in hos Myssel, hon syr jättefina hattar. Tack snälla för tips och trix!
Mönster från Ottobre 3/2009, tyg från Åhlens.

fredag 16 april 2010

En present till kusinen

Tjejernas kusin fyller år i dagarna, och jag tänkte att hon kanske skulle bli glad för den här väskan. Känns som en svår ålder när dem går på mellanstadiet, en mellanålder. Väskan skulle kunna användas till skolan, för den rymmer kollegieblock, pärmar mm. Tyg från IKEA och samma modell som förra väskan.

måndag 12 april 2010

En till väska

Jag sydde gardiner till mamma, och fick tyg och lite kantband över som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med. Nu har lite kommit till användning och det blev en väska. Modellen till väskan är inspirerad efter min grannes Strikk-väska. Både yttertyget och fodettyget är stadiga, så det blev lite trögt att sy på dem ställena där det blev som mest tyg ihop. Jag gillar modellen, och kanske syr någon till.

söndag 11 april 2010

Väska och nätpåse

Ännu en väska, samma modell som jag sytt tidigare, efter Majas Mitt lilla jag's beskrivning. Tyget har jag fått från min svägerska, som ville ha en till väska. Jag vill också ha en till väska, så när jag bestämt mig för tyg, kommer jag med all säkerhet sy ytterligare en.
Sedan har jag virkat en nätpåse efter mönster från boken Enkel virkning av Erika Knight. Hur jag än tagit kort, så har jag inte fått till någon bra bild, men jag blev nöjd med själva nätpåsen. Den är virkad i plastsnöre och virknål 4 mm.

tisdag 6 april 2010

Fler haklappar och lite annat

I helgen har jag inte pysslat så mycket alls, men lite har jag gjort klart iaf.

Fem nya haklappar har kommit till världen. Samma tyg som jag visat tidigare, men med tre andra färgkombinationer på kantband. Nu tror jag att jag har använt upp allt vad kantband heter i det här hushållet. Jag har bara lite spillbitar kvar nu, som kanske blir en pillfilt till lillan. Vill någon sy en egen haklapp, finns beskrivningen här.
Jag har länge varit sugen på att virka en leksaksbil, men det har bara inte blivit av. Här är resultatet av min första. Dessa går ju att variera i oändlighet. Denna blev ganska stor, ca 10 cm hög. Jag virkade i dubbelt akrylgarn som jag hade liggandes, med virknål 4 mm. Garnet tog såklart slut innan jag var helt klar, så jag fick virka ihop delarna med ett annat garn, men jag tycker inte det stör ögat.
Och en liten försmak, i form av näsduksfodral, på färgkombo till en väska som min svägerska gett mig tyg att sy i. Nu har jag klippt till bitarna, och klippte till näsduksfodral av spillbitarna.

Och till sista bilden, äntligen! Äntligen kom solen fram, OCH den värmde! Härligt! Detta var på påskafton, och idag är det inte lika fint, men nu går det åt rätt håll igen :).
Kanske gillar du