fredag 2 juli 2010

Hattpresent och present till mig

Stora tjejens kompis fyller år idag, och då fick hon den här hatten i storlek 48. Samma mönster, från Ottobre 3/2009, som jag sytt flera andra hattar i. Jag lyckades inte ta några bra bilder på hatten, för den var förstor för våran tjej, och den ville inte visa upp sig snyggt på bild utan ett huvud. Hatten blev iaf väldigt fin på tjejen som fick den, och hon var glad. Jag har sytt den, så den är helt vändbar, med sticksömmar på båda sidorna. Det är ju kul att kunna variera sig, och ändå använda samma hatt. Utsidans tyg är från Stoff & Stil, och insidan loppisfynd.
Och så fick jag en toppenbra present av svärmor, en garnvinda. Och så har jag införskaffat mig en garnnystare och lite nytt bomullsgarn som jag vill prova kvaliteten på. Riktigt skönt att slippa nysta för hand!

3 kommentarer:

 1. Snygg hatt, både modellen och tygerna! Är själv i jättestort behov av solhattar eftersom jag jobbar utomhus och knappt tål sol, så tack för inspirationen som du förmedlar via din fina blogg.

  Jag ska göra ett försök att sy en själv. Har kollat i affärer, men inte hittat några solhattar. Har vuxna kvinnor slutat använda solhatt?

  Kram Outi

  SvaraRadera
 2. Vilken lycka att äga en Garnnystare!! Har letat med ljus och lycka utan att hitta någon. Hoppas du kan hjälpa mig.

  Kram Annie

  SvaraRadera
 3. Svar till Annie: Jag har köpt min av min lokala garntant, som egentligen inte hade den till salu, men när jag frågade fick jag köpa. Annars finns det en garnnystare på Vartofta garn. Sök på "nystmaskin". Min fick jag för 250 kr om jag inte minns fel, men 300 kr är väl inversterade pengar om du ska nysta några härvor. Det blir både bra och går snabbt. Om du inte har någon garnvinda, är det helt överlägset att ha också, om du ska använda en garnnystare, annars vet jag inte hur man ska lösa själva matningen. Det borde ju finnas att få tag i begagnat för en billigare peng än att köpa en sprillans ny.

  SvaraRadera

Kanske gillar du