måndag 31 maj 2010

Morsdagpresenter

I helgen var det ju morsdag, och jag kom på att jag ville sy två väskor till min mamma och min svärmor. Jag kom på det lite sent, så jag blev lite andfådd att få klart dem i tid. Jag fick använda tyg jag hade hemma, och valet föll till slut på tyger som varit gardin hos svärmor (det grönmönstrade), eller som en gång köptes för att gardin men aldrig blev använt (det andra). Som foder använde jag bitar som jag tror kommit med i någon stuvpåse från IKEA. Mönster från ithinksew. Såg den för första gången uppsydd hos Skapat av mig, tack för länken så jag kunde köpa mönstret!
Och med flytten kommer suget efter att göra lite nya tillbehör till rummen. Nya grytlappar till köket tyckte jag behövdes, och nu är dem klara. Matchar såklart dem nya tapeterna som syns i bakgrunden på väskbilderna. Jag har virkat med 3,5 mm virknål och garnet Paris. Materialkostnad 75 kr! Det turkosa är ett nystan i vardera grytlapp, och det oranga har jag kvar så det skulle räcka till rand runt några grytlappar till. Är det möjligt att sälja grytlappar med förtjänst?!

5 kommentarer:

 1. Fin modell på kasse! Har inte dett den förut. Min mamma fick också tygkasse igår, fast den efter Linnzans mönster.

  SvaraRadera
 2. jättefina grejjer ju! Älskar tyget i den översta!!

  SvaraRadera
 3. Vilken söt väsk modell en sådan skulle jag också vilja sy måste in och titta på mönstret.
  Så somriga och härliga gryt lappar visst är det lite kul när sakerna matchar.
  Jag gillar tapeten är själv väldigt dålig på att använda tapeter men blir alltid lite sugen när jag ser fina tapeter hos andra.

  Kul att du vill vara med i min tävling
  Trevlig helg/ Mia

  SvaraRadera
 4. Men så fina det blev! Å vilken tur att du hann sy upp dem!

  SvaraRadera

Kanske gillar du