torsdag 27 maj 2010

En toppenkväll

Igår flöt allt så jättebra. Jag sydde klart en sedan tidigare påbörjad solhatt i storlek 46. Mönster från Ottobre 3/2009, tyg från loppis och rester från en väska jag sydde tidigare i år. Min stora tjej drog på sig hatten strax innan läggdags idag, och jag fångade henne med kameran.

Och en till bakelse stoppade jag och sydde ihop. Kul att leka med och toppen att ge bort i present. Mönster från boken Virka amigurumi, virknål 2,5 mm.

På dagen var jag och tjejerna i tygaffären och köpte kantband till stora tjejens förkläde. Hon har målarfärger, som jag sagt hon inte får måla med innan hon har ett förkläde. Känns ju taskigt att vänta med att sy ett då. Vaxtyg från IKEA, fast jag tror inte dem har kvar det, för jag köpte det till nedsatt pris. Mönster, om man nu kan kalla det så, är mitt egna. Jag ritade på frihand på vaxduken och klippte ut bara.

Och så sydde jag klart tjejernas gardiner. Nu ska vi bara få upp gardinstänger också. Bilder på det kommer när det finns något att visa. Det var så snöpligt när jag satt och sydde en annan kväll och den gröna sytråden tog helt slut. Så typiskt när man har lite kvar att sy. Så det var ytterligare en anledning till att vi tog oss till tygaffären.

Nu ska jag titta i mitt skåp och se vilka tyger som vill bli väskor.

5 kommentarer:

 1. Vad söt hon är i sin solhatt! Jättefina prinsessbakelser också!

  SvaraRadera
 2. Härligt det låter med en sådan toppenkväll! Hatten blev verkligen jättefin!

  SvaraRadera
 3. Kul att du börjat komma igång med pysslandet igen. Vilken härlig bild på solhatten din dotter ser så nöjd ut, vilket fint hår hon har.
  Nu får vi hoppas att solen vill titta fram så hon får använda den.

  SvaraRadera
 4. MEn vilken söt unge! OCh så söt hatt! underbart!

  SvaraRadera
 5. Jisses vilken underbart söt dotter du har! Å solhatten är ju pricken över i:et!!

  SvaraRadera

Kanske gillar du