fredag 4 september 2009

Tovat och torkat

Nu har jag tovat sittunderlägget och grytunderlägget i tvättmaskinen, 40 grader och med centrifugering 1200 varv/min. Sittunderlägget krympte till 44 cm i diameter, grytunderlägget mätte jag aldrig, men är nu 25 cm i diameter. När jag tog ut dem ur tvättmaskinen var dem allt annat än platta, så jag drog och drog. Resultatet blev hyffsat platt, det duger för mig. Dem är fortfarande lite buckliga, och ligger nu i press under några böcker. Kanske plattas det sista till då. Jag gillar dem skarpt oavsett, och det var kul att tova något virkat.

3 kommentarer:

 1. Vilken bra sida. Hittade dig via Mönster arkivet. Dina virkade mössor är jätte fina, är det egna mönster eller har du hittat dem någonstans? Skulle vilja ha dessa, skulle vara bra som elevarbeten på min skola. Maja

  SvaraRadera
 2. Hej Maja,

  Själva mönstret på mössan har jag inte hittat på själv. Jag har utgått från ICA-kurirens "Virka Sverres mössa", för själva ökningen av maskor, sedan har huvudet på den som ska ha mössan fått styra, och motivet på mössan. Försöker klippa in länken, men det vill sig inte, men om du söker på google, så hittar du. Motiven på mössorna har min sambo tagit fram.

  Man får nästan provvirka en mössa för att se hur storleken blir, och sedan dra bort eller lägga till maskor efter huvud, alternativt gå upp en storlek i virknål, som jag gjorde med den senaste mössan. Jag virkar ganska hårt, och tänker extra på att inte göra det när jag virkar mössorna, men med virknål 3,5 och om man följer beskrivningen på ICA-kuriren, så passar den på ungdomar, och om man inte har ett stort huvud. Det är ju ingen luftig mössa, utan den sitter tight.

  SvaraRadera
 3. tack för tipset. Ska försöka skapa lite mönster så eleverna får någor roligt att virka och slippa dessa tråkiga grytlappar.

  SvaraRadera

Kanske gillar du