lördag 5 januari 2013

Julklappsstickad sjal, näsduksfodral och julgris

Jag fick garn i julklapp! 2 nystan (225 m/50g) Manos del Uruguay Silk Blend Fino (30% silke, 70% merinoull), och av dem stickade jag en trekantssjal med lövmönster med rundsticka 4,0. Jag stickade 15 upprepningar, innan jag maskade av. Snabb stickning när garnet inte var så långt, och enkelt även för en nybörjare som vill sticka en mönsterstickad sjal.

Jag har sytt så många näsduksfodral, men nu verkar de flesta ha fått fötter, och jag kunde inte hitta något fodral alls när jag tänkte att det kunde vara bra att ha vid nattduksbordet när det varit lite förkylt här hemma. Istället för att leta alltför länge efter redan sydda fodral, sydde jag 4 nya. Enkelt, snabbt, snyggt!

Jag var en sväng med tjejerna på Panduro, och de ville att vi skulle köpa hem något att pyssla med. De valde en låda med kit att sy två grisar. "Kul för familjen" eller något liknande, stod det på kartongen... Pust. Jag försökte göra dessa grisar med en 3-åring och en 4-åring otåligt väntandes på de klara grisarna. Bytte ut ett av tygerna som följde med i förpackningen, och ville byta den andra rutiga också, men det ville inte dem. Kass kvalitet på tyget, som gärna ville trasa sig. Jag vet inte hur många gånger de frågade när grisarna skulle vara klara, och när stoppningen kunde knös i grisarna. "Kul" vet jag inte om jag kunde hålla med om, "Stressande" är nog mer beskrivande hur det var att sy dessa grisar. Rätt pilligt också. Nästa sydda djur, blir nog katterna, som jag sytt ett antal av tidigare. De är också pilliga, men roligare :).

4 kommentarer:

  1. Pyssel med småbarn är alltid en utmaning...
    Själv virkar jag en väst efter ett mönster jag hittade i "Kreativ stickning" nr5/2012. Kul utmaning eftersom man ser resultat ganska snabbt.

    SvaraRadera
  2. Hej. Vad mycket fina grejer du har gjort. Har inte kollat igenom allt än, men det verkar lovande. Lycka till med kommande projekt!

    SvaraRadera

Kanske gillar du