onsdag 29 februari 2012

Barnväskor till tjejerna

Nu känns det som att det var längesedan jag sydde dessa väskor i miniformat för att passa barn. Jag tänkte att för att undvika kiv hemma, så syr jag två likadana väskor till mina tjejer i samma blomtyg som de har klänningar. När jag ändå var igång, klippte jag till ytterligare en väska som skulle kunna bli en present. Min stora tjej kom och kollade när jag hade nålat upp tygerna, och tyckte såklart att den rosablommiga var väldigt fin, den ville hon ha. Får se vad lillasyster kontrar med imorgon när de får sina väskor :).

Alla tygerna kommer från Stoff & Stil, om jag inte missminner mig. Jag har fodrat med smårutigt. Det känns bra att använda det som redan finns hemma.

Alla kan sy en liten väska, beskrivning på väskan finns här. Principen och alla moment är samma som för den större väskan, det är bara måtten som skiljer.

fredag 17 februari 2012

Tyg i brevlådan

Jag har gjort mitt bästa för att inte köpa på mig så mycket mer material än vad jag redan har, men dessa single jersey från Znok kunde jag inte motstå att beställa för att sy vårmössor av vad det lider, och kanske en babyfilt. Jag beställde även ett bomullstyg med ugglor, som jag inte har någon bild på, men av det tyget ska det nog bli sommarklänningar till mina tjejer.
Tyget Fantasiskogen från Znok design.
Tyget Sommar från Znok design.
Båda bilderna ovan är lånade från Znok designs hemsida.
Kanske gillar du