söndag 29 januari 2012

Det första och sista jag ser på dagen...

På väggen mittemot sängen, har vi länge haft en önskan att hänga något, men vi har inte riktigt kommit på vad. Nu, dryga 1½ år efter inflyttning, har vi hittat vad vi båda kände var helt rätt. Från nu, somnar vi, och vaknar vi, med blicken på våra fina barn. Jag har mannen i huset att tacka för att alla ramarna kom på plats, efter att jag hade nålat upp papplappar i samma storlek, för att se hur jag ville ha alla ramarna.

Sammanfattningsvis, jag är så nöjd med resultatet!
Jag har inte pysslat så mycket sedan tröjan blev klar, men några bakelser har jag virkat i rosa nyanser, då de tagit slut för mig. De två nedersta på bilden är något mindre än de övre, då jag virkade slut på garnerna. Det fick räcka så långt det räckte. Båda storlekarna tycker jag gör sig bra som bakelser.

onsdag 11 januari 2012

Min första stickade tröja till mig själv

Nu äntligen, har jag stickat klart min tröja till mig själv, den första någonsin i vuxenstorlek. Svårt att fånga den på något bra sätt på bild, men ovan är den iaf. Fram- och bakstycke blev ganska snabbt klart, men när jag kom till flätorna på armen, tog det helstopp och jag kom inte vidare. Då hittade jag på massa annat pyssel som absolut var viktigare än att sticka på en arm...

Tröjan är stickad i Indiecita 100% alpacka färg 403, och för medium gick det för mig åt knappa 9 nystan. Tröjan blev ganska tunn, men ändå varm, och tillräckligt stor för att jag ska kunna ha en skjorta under ifall jag vill det.

Jag har lärt mig massor på det här tröjprojektet. Jag stickade på första armen ca 10 cm avig på rätsidan och rät på avigsidan. Av det lärde jag mig att plocka upp maskor när jag drog ut stickan och repade upp. Jag lärde mig också att hämta upp maskor som jag missade när jag plockade upp alla lösa maskor, och det gick bra, även om det var lite svettigt. Och lärt mig att vridna räta maskor är detsamma som att sticka rät i bakre maskbågen. Nu känner jag att det här med flätstickning inte är så svårt längre, även om första halva mönstringen på armen var en oändligt hög tröskel att komma över för mig. Nu är jag över, och några erfarenheter rikare.

Mönstret på tröjan, finns i tidningen Kreativ stickning nr 14, som kom i höstas.
Kanske gillar du