onsdag 11 januari 2012

Min första stickade tröja till mig själv

Nu äntligen, har jag stickat klart min tröja till mig själv, den första någonsin i vuxenstorlek. Svårt att fånga den på något bra sätt på bild, men ovan är den iaf. Fram- och bakstycke blev ganska snabbt klart, men när jag kom till flätorna på armen, tog det helstopp och jag kom inte vidare. Då hittade jag på massa annat pyssel som absolut var viktigare än att sticka på en arm...

Tröjan är stickad i Indiecita 100% alpacka färg 403, och för medium gick det för mig åt knappa 9 nystan. Tröjan blev ganska tunn, men ändå varm, och tillräckligt stor för att jag ska kunna ha en skjorta under ifall jag vill det.

Jag har lärt mig massor på det här tröjprojektet. Jag stickade på första armen ca 10 cm avig på rätsidan och rät på avigsidan. Av det lärde jag mig att plocka upp maskor när jag drog ut stickan och repade upp. Jag lärde mig också att hämta upp maskor som jag missade när jag plockade upp alla lösa maskor, och det gick bra, även om det var lite svettigt. Och lärt mig att vridna räta maskor är detsamma som att sticka rät i bakre maskbågen. Nu känner jag att det här med flätstickning inte är så svårt längre, även om första halva mönstringen på armen var en oändligt hög tröskel att komma över för mig. Nu är jag över, och några erfarenheter rikare.

Mönstret på tröjan, finns i tidningen Kreativ stickning nr 14, som kom i höstas.

6 kommentarer:

 1. Snygg tröja! Den ska du vara stolt över :)

  SvaraRadera
 2. Vad fin den blev. Något sådant skulle jag nog aldrig orka genomföra ;)

  SvaraRadera
 3. den blev jätte fin. Jag vet hur det är att fastna när man kommit en bit har en kofta som ligger den ska egentligen bara monteras, men som sagt en massa annat i mellan :)

  SvaraRadera
 4. Snygg! Och härligt att den satt bra i och med att du lagt ner så mycket jobb på den.

  SvaraRadera
 5. Vilken snygg tröja! Väntar också på att ta mig an ett lite större garnprojekt men vet inte om jag har modet och tålamodet!! Jättetrevlig blogg!! /Louise

  SvaraRadera
 6. Ja oj vilken fin tröja. Vilket tålamod du måste ha.
  Vilket bra namn du har på bloggen, "Alla kan sy" GILLA! på den.

  SvaraRadera

Kanske gillar du