tisdag 20 december 2011

Legopåse eller legomatta

Nu var det länge sedan jag läste Krajamarias inlägg om legopåse, och jag gillar idén jättemycket. Så praktiskt! Nu kom frågan till mig från en kompis, om inte jag kunde sy en till hennes kille i julklapp. Äntligen fick jag anledning att sy en jag med :). Legomattan, eller legopåsen är sydd i två kraftiga bomullstyger från IKEA. Öglorna har jag gjort av samma tyg som det enfärgade. Mattan blev ca 146 cm i diameter, vilket jag hoppas ska räcka att leka på.

Jag tror inte att jag kommer att hinna med fler inlägg i år, eller iaf inte före julafton, så God jul på er, och Gott nytt år om vi inte hörs av innan dess!

tisdag 13 december 2011

Picknick-väska och prickig haklapp

Jag har kommit in i en väskperiod, där det är väldigt roligt att sy väskor igen, OCH att jobba av lagret med tyg som jag har hemma. Det känns så bra. Den här biten av Picknicktyget räckte precis till en väska och inget mer. Jag har ett svagt minne av att jag fått lite till av detta tyg, som är rester som blev över när svärmors köksgardiner var klara. Men vart de tygbitarna ligger, och vad det kan räcka till, vet jag inte. Det kommer väl fram så småning om. :)

Länk till beskrivningen av väskan finns här, så alla kan sy en egen väska. Det jag ändrat på, är att jag satt dit två lite kortare axelband istället för ett lite längre.
Det känns som att det var ett tag sedan nu, som jag sydde någon haklapp. Nu har det iaf sytts ytterligare en, i härligt grönprickigt vaxtyg.

Mönster till haklappen finns här, för Alla kan sy en egen haklapp.

måndag 12 december 2011

Första väskan med dragkedja

Igår kväll tog jag tag i något jag tänkt göra länge, men som inte blivit av, att sy en väska med insydd ficka med dragkedja. Det finns ett bra klipp på hur man gör här. Basen till väskan är samma som jag har beskrivning på här, så alla kan sy en egen väska, men jag har skippat ytterfickan och istället sytt dit en insydd ficka, samt sytt en likadan ficka på i fodret på insidan. Samt sytt två handtag som är lite kortare än ett lite längre, som finns med i beskrivningen. Tyg från Nyblom o Kollén.

Känns som lite somrig, men jag ville så gärna sy en väska av tyget på en gång. Det blir perfekt framåt våren! Randigt är så tidlöst.

fredag 9 december 2011

Två minibyråer av tändsticksaskar

Jag hoppade runt bland bloggarna, och kom till Pastills fantastiska adventskalender. Jag har sett liknande innan, men den här fick mig verkligen att vilja göra denna lilla minibyrå till mina tjejer. Som med det mesta, gäller det att göra två innan någon av damerna får se vad de ska få. Lådknopparna är brads från Panduro, så även pappret jag klätt askarna med. Nu har jag tändstickor till dödagar.

Jag tyckte tipsen som fanns i kommentarerna till Pastills inlägg var väldigt bra, att man inte behöver ha någon pryl i kalendern, utan någon aktivitet man gör tillsammans, pyssla, baka, bada osv hellre än godis eller en present. Nu känner jag att jag är lite efter med att ha dessa som kalendrar, så jag tänkte att de kan ha byrån till att gömma små saker de har, hårband, hårspänne, kulor, gem mm.

Matrialkostnad blev ca 50 kr/byrå.

söndag 4 december 2011

Fler prinsessbakelser i rosa och grönt

Dessa bakelser har legat halvfärdiga ett bra ta nu, men igår tog jag tag i det sista, att fylla dem med stoppning och sy på mitt märke.

Jag hinner med så mycket annat nu, allt för att inte "kunna" ta tag i ärmarna på tröjan jag stickar till mig själv. Får se om jag tar tag i ärmarna innan det blir jul. Jag vill ju ha den klar, men mönstringen längst upp på ärmarna tar musten ur mig, och jag behöver koncentrera mig så mycket att jag inte orkar sent på kvällen, när jag gör allt mitt pysslande. Efter att mina tjejer somnat. En vacker dag, tar jag tag i det...
Kanske gillar du