tisdag 2 november 2010

Stjärnväskor och hur man hinner med allt...

Väskor, väskor, väskor... men jag kan inte låta bli, för det är så roligt, och så uppskattat.

En liten väska som Myradesigns dotter ska få. Jag hoppas tygerna motsvarar förväntningarna. Tyg från gömmorna, beskrivning på väskan finns här.

Av bara farten gjorde jag en till väska i stjärntyg, när jag ändå behövde byta till blå tråd till väskan ovan. Tyg från gömmorna, beskrivning på väskan finns här.

Jag får många frågor, både i verkliga livet, i kommentarer och på mail som lyder ungefär så här: "Hur hinner du med allt?"

Ja, hur hinner jag med? Först och främst jobbar jag inte just nu, utan är mammaledig. Hur jag kommer att hinna med när jag börjar jobba igen, det har jag ingen aning om än. Att jag är hemma innebär att jag, förutom att jag hinner vara med mina barn och ta hand om dem, oftast handlar, lagar lunch/middag, tvättar och städar när dem är med, alt sover på dagtid. Min man och jag har två döttrar, som är fantastiska på att somna, den minsta somnar helt själv ca kl 18, och den större får någon av oss natta efter kl 19. Det brukar inte ta mer än 10-20 min. Senast kl 19.30 är kvällen fri för både mig och min man. Då har den som inte nattar, gjort rent efter middagen. Vi har då "vuxentid" till ca kl 23, då vi försöker komma i säng.

Hur jag hinner med min syhobby.. Jag känner inte att jag är så himla snabb, däremot har jag mycket pågång samtidigt, men fokuserar på det jag vill göra just den kvällen. Jag är bra på att planera och organisera. Andra går på gym, ser på sport, läser böcker eller ser på tv, jag pysslar den tiden, ofta i soffan med tvn på i bakgrunden. Ungefär en gång i veckan har jag pysselkväll med en kompis. Det blir nog pysslande 4-5 kvällar/vecka inkluderat blogga och läsa andras bloggar. Varje kväll fikar jag och min man minst en gång. Nästan varje dag och kväll har jag roligt, vilket gör det enkelt att orka med även det som är lite mindre kul.

Kanske är det fortfarande några som ändå inte förstår hur jag får ihop det, men vill man så kan man. Jag hoppas jag kan ha peppat någon till att känna att det finns tid till annat än att bara få vardagen att snurra i lagom takt.

5 kommentarer:

 1. Härligt fina väskor, jag ska ta tag i mönstret som jag beställde av dig och sy en snygg jag med! Återkommer med bild till dig då :)

  Härligt att höra en till som får tiden att gå ihop (hyfsat iaf)! Jag får också ofta frågan "hur hinner du med allt?" plus att jag spenderar mycket tid framför datorn. Det är ju en fråga om prioriteringar. Jag är dessutom snabb men noggrann i städ och tvätt, samt har en kär make som också gör en hel del i hemmet, trots att jag också är mammaledig (och enligt reglerna ska göra allt hushållsgöra:)).

  Härligt att höra att du gör något roligt varje dag, den ska jag ta med mig och ha som regel!

  Tack för en bra och inspirerande blogg!

  //Tösabiten//Karin Handin

  SvaraRadera
 2. fina väskor, som vanligt... :-)
  Håller med dej, vill man så kan man. Även om det kanske blir mer gjort vissa dagar...

  SvaraRadera
 3. Jag vill bara tacka för den fina väskan. Den är jag jättenöjd med:). Nu väntar jag bara på att lillskruttan ska bli så stor att hon kan använda den:)

  Kul grej att pyssla med en kompis en gång i veckan! De kan ju va kul att få ngn att bolla med som oxå pysslar och inte bara gubben där hemma:). Min kille får stå ut med att prova mkt mössor hehe.

  SvaraRadera
 4. Nu har du en award att hämta hos mig! :)

  SvaraRadera
 5. Det frågar folk mig också ofta. Men folk gör så mycket annat, ser massor på tv framför allt. Det gör inte jag så speciellt mycket, och när jag gör det handarbetar jag ju samtidigt.

  SvaraRadera

Kanske gillar du