onsdag 30 december 2009

Min allra första PIF

Jag har anmält mig till min första PIF hos Kin0ko och det går ut på att de. 3 första som skriver en kommentar på detta inlägg får en handgjord gåva av mig inom 365 dagar. Ända kravet för att vara med är att du gör samma sak på din blogg.
Gör så här

Skriv en kommentar som säger att du vill vara med
Kopiera texten nedanför och lägg in på bloggen
Du har nu 365dagar på dig att göra något fint till de tre som vill ha en gåva av dig. Det måste vara handgjort av dig.
Det är bara de tre första som vill vara med som får en gåva och det går bra att skriva en kommentar även om du inte vill vara med.

PIF = PAY IT FORWARD


"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

tisdag 29 december 2009

En riktigt bra jul


Jag har fått så bra saker i julklapp! Jag är så glad över mina böcker och ett nystan av Visjögarn från Östergötlands ullspinneri. Jag gick inte till sängs på julaftonskvällen innan jag hade nystat det, och jag vet vad jag ska göra med garnet. Det ska bli en sjal till mig. Längtar redan på att den ska bli klar, innan jag ens börjat. Och färgen är så fin.

Och Tilde-böckerna innehåller massor jag vill sätta igång med, fast jag har inte allt material. Men jag har bläddrat, och bläddrat, och drömt. Vilka vackra bilder! Mias bok har jag sedan innan lånat från biblioteket, men nu har jag min alldeles egna. Och en bok med lapptekniksinspiration. Jag kunde inte fått bättre klappar.

söndag 27 december 2009

Vill du se en stjärna...


Ända sedan Skaparstigen lade ut mönstret på sin stjärna, har jag varit sugen på att virka mig några, men jag trodde inte jag skulle hinna före jul. Jag hann, och det blev fyra i varje färg. I mönstret ska man även sockerstärka, men då blir väl det vitt? Antar det, eftersom det är florsocker i. Kanske provar med tapetklister en annan dag.

Det var ett jättefint mönster, och jag lärde mig det snabbt utantill, så det gick av bara farten när jag väl kom igång. Det blir kanske fler virkade lagom till nästa jul. Riktigt bra som julklapp.

Jag har använt virknål 2,5 mm och Conny 8/4.

söndag 20 december 2009

Ännu en julklapp


Denna bläckfisk ska lillasyster få i julklapp. Inte min lillasyster, för det har jag ingen, men med två små flickor, så är den ena lillasyster och den andra storasyster :). Bläckfisken är väldigt inspirerad av Skaparstigens bläckfiskar, fast hennes är snyggare enligt min mening. Jag länkar inte dit, eftersom hennes blogg nu är stängd för dem som inte är inbjudna.

Jag har använt virknål 2,5 mm och Conny 8/4.

lördag 19 december 2009

En liten drakflicka


Sofia-Sobeide har gjort mönstret till denna drakflicka, och den var jätterolig att virka, så det lär bli en drakpojke också framöver. Denna drake är virkad med virknål 3,5 mm och med garnet Freja från SvartaFåret. Så typiskt att det gick åt bara lite mer än ett nystan, men resten ska nog komma till användning till något.

Pepparkaka med vit glasyr


Dessa handledsvärmare ska ges bort i julklapp, och jag blir sugen på pepparkaka med sockerglasyr när jag ser dem. Kanske får jag virka ett par till, till mig själv sen. Dessa är virkade med virknål 3,5 mm och ett brunt Piggelingarn, och vitt restgarn. Mönster är samma som jag använt tidigare och återfinns här. Dem är verkligen roliga att virka, så jag gör med lätthet fler när behoven finns.

Snart dags för mat..


Tiden går fort, och det är snart dags för lillasyster att börja med smakportioner. Vi har sedan innan haft denna IKEA matstol hos mina föräldrar, utan dyna, men nu är den utrustad med en, och jag är jättenöjd med den. Mönster hittade jag på Mönsterarkivet. Tyget är från IKEA, och är fodrad med en handduk för att bli lite mjukare att sitta på.

onsdag 16 december 2009

Små presenter..


Vi har varit sjuka i familjen, och är fortfarande inte helt friska, så det har inte blivit så mycket sytt. Imorgon går lillan sin sista dag på dagis för i år, så jag tänkte att fröknarna skulle få någon liten present, så jag fick improvisera och göra något jag hann med att göra snabbt. Hoppas det är uppskattat med näsduksfodral. Jag sydde även ett gäng till, när jag ändå var i farten, för att skicka med i julklapparna. Själv tycker jag näsduksfodralen är toppen, och har dem liggandes både i jackor och i väskor. Tygen är från IKEA och Åhlens.

tisdag 8 december 2009

Vinnaren...

Jag har legat sjuk i helgen, men är nu halvt uppe på benen igen. Hoppas nu på att båda barnen snart också mår bättre. Vardagen blir inte helt enkel när jag, som är sjuk och borde vara sängliggande, förväntas kunna ta hand om två barn som inte heller mår bra. Men, men.. sådana är ju reglerna från Försäkringskassan.

Vinnaren av tomtarna är... Skaparstigen! Grattis! Hör av dig om adress, så skickar jag 5 tomtar till dig. Det känns både roligt och tråkigt att det blev just Skaparstigen, eftersom hon bestämt sig för att lägga ner sitt bloggande. Jag kommer att sakna hennes inlägg.

lördag 5 december 2009

Små väskor för små flickor


Nu när jag är klar med dessa väskor, känns dem väldigt Hello Kitty. Det var inte min tanke, men det gör inget heller. Får väl virka en Hello Kitty någon dag. Mönstret till "Roit bag"-väskorna finns här, men det var här jag först hittade bilden. Beskrivningen som Sus syhörna gjort är enkel och tydlig att följa, så den kan verkligen rekommenderas.

Väskorna är virkade i Paris med virknål 3,5 mm. Det gick åt 1 nystan av varje färg till själva väskan, därför valde jag att virka lila handtag till den rosa väskan. Den lila hade jag sedan innan, eftersom jag virkar mormorsrutor i samma garn.

Handtagen gjorde jag annorlunda beskrivningen. Jag lade upp 42 lm, virkade 2 varv med stolpar och vek sedan ihop handtaget och virkade ihop den med 1 varv fm. Jag har, liksom Abras bravader minskat väskan, så den blev mindre än den var tänkt att bli enligt beskrivningen.

Min alldeles egna väska!




Nu har jag äntligen slutfört projektet med att sy en väska till mig. Jag hittade för ett tag sedan den här väskan hon Maja-mitt lilla jag, och tyckte den var så fin så jag frågade hur hon hade gjort. Jag fick det förklarat för mig, men så hade jag inget lämpligt tyg. För ett tag sedan fick jag en bit tyg av svärmor, och då visste jag direkt vad det skulle bli av tygbiten, och detta är resultatet. Bilderna är lite kassa, men det är ju inget riktigt dagsljus ute.

Tack snälla Maja för support och förklaringar!
Kanske gillar du