måndag 28 december 2015

Tandfens bidrag

Tjejerna har tappat några tänder nu, och när äldsta dottern tappade sin sjunde tand, målade jag en tand-teckning till henne som tandfen lämnade när hon sov. Jag insåg i samma ögonblick att jag kommer att få måla en till när yngre dottern tappar sin första. Det blev snart till att måla en till. Har ni inte testat att måla zentangle, bildgoogla det. Väldigt enkelt och inspirerande. Det är något som alla kan göra!

fredag 18 december 2015

Långa nattlinnen och matchande mössor

Två nöjda och glada tjejer, som fått nattlinnen efter egna tygkombinationer, samt matchande mössor att ha i skola och fritids. Storleken är ungefär 134. Jag utgick från ett mönster i storlek 122, och gjorde nattlinnet längre, samt armarna längre. Gjorde lite större hål på frihand i öppningen vid huvudet och extra långa muddar som går att vika dubbla.
Mössorna är fodrade med rosa jersey, samma tyg som ena nattlinnets ärmar.

söndag 13 december 2015

Ute är mörkt och kallt...

Det är lucia, och tjejerna och jag har pärlat ett luciatåg. Det blev bra uppslutning, lucia, tärna, stjärngosse, tomtemor, tomtenisse, pepparkaksgubbe, pepparkaksgumma, ängel, snögubbe och julgran. Tror inte jag glömt någon stackare nu :).

tisdag 8 december 2015

Återbruk av majskonserver

Vi har rätt många av dessa burkar hemma vid det här laget, men ändå kan jag inte motstå att göra fler så fort vi ätit majs i hushållet. Konservburkarna viras med lingarn från Kasthalls mattfabrik, där de säljer koner med restgarn från matt-tillverkningen. Alltså är resultatet återbruk i dubbel bemärkelse, och det gillar jag. Det blir snyggt och användbart också.

Följ gärna Alla kan sy på Instagram, @allakansy

tisdag 1 december 2015

Julklappstips på DIY-julklappar och sista minuten

Glöm inte att beställa ert material på webshopen i tid innan jul.

Tips på vad ni kan ge bort i julklapp:

Alla kan sy en börs. Finns både som färdigsydd börs och som kit att sy själv i flera färger. Perfekt present att ge bort, antingen klar att användas, eller som ett pyssel.

Alla kan göra ett kakfat med kakfatstativ. Finns i flera olika varianter och storlekar. Med olika tallrikar kan det bli en personlig present att ge bort ett färdigt fat eller ge bort ett kit och låta personen själv pyssla. Glöm inte borr.
Alla kan sy en väska. Detta kan vara en perfekt sista minuten julklapp för den pyssliga, då beskrivning skickas på mail.

Alla kan sy en badväska. Detta kan vara en perfekt sista minuten julklapp för den pyssliga, då beskrivning skickas på mail.
 
Alla kan sy en haklapp. Detta kan vara en perfekt sista minuten julklapp för den pyssliga, då beskrivning skickas på mail. Det finns även färdigsydda haklappar att beställa på webshopen.

Ordning och reda på lego

Jag har sytt ett par legomattor tidigare, och de är riktigt praktiska och det går snabbt att städa undan lego (om man håller sig till att leka på mattan ;) ).
Ena sidan är ett grovt bomullstyg från IKEA, det andra är ett lite tunnare tyg från Stoff & Stil. Diametern är hela tygbredden efter sömsmån. Anoraksnöret som använts, finns att köpa per meter på Alla kan sys webshop.

Följ gärna Alla kan sy även på Instagram, @allakansy
Kanske gillar du