fredag 20 november 2015

Blommor som står sig länge

Det känns som evigheter sedan jag broderade, men så rotade jag bland mina broderier och mönster och hittade mönstret till dessa tavlor och väv som räckte till två tavlor samt nästan alla färger i DMC. Då blev jag sugen att sätta mig och brodera lite korsstygn. Tadaa! Hittar jag lämplig väv, kan jag absolut tänka mig att brodera dessa tavlor igen. Väldigt roliga att brodera, och fina blev dem tycker jag.

Glöm inte att följa mig på Instagram :). @Allakansy

måndag 16 november 2015

Paisley-mönstrad Onion 2035 klänning

Jag gillar verkligen denna modellen på klänning, och jag har nu sytt ännu en efter mönster Onion 2035, storlek M. Samma paisleymönstrade stretchjersey som jag tidigare sytt ett linne i också. Kan jag sy min egna klänning, så kan alla sy en klänning. Kör på ni som känner er sugna, och testa själva.

Glöm inte att följa mig på Instagram :). @Allakansy

onsdag 11 november 2015

Skylta inte med ogräset..

Kan inte låta bli att tycka det är lite roligt att gjuta en skylt i betong, märkt "Ogräs". Det märks ju upp med basilika, oregano, morötter och annat som odlas.. men vem skyltar med ogräset?

fredag 6 november 2015

Keep it simple

Man behöver inte krångla till det för att göra något fint. Dessa ljusstakar har jag gjutit i betong. Formarna jag använt är plastmuggar som man kan hitta på toaletter. Jag har fyllt en mugg ca 2/3-delar, och sedan tryckt i en mugg till, för att forma till fördjupningen där värmeljuset är placerat. Vill man mjuka upp känslan av det ruffa i betongen, man man ta ett sidenband, eller något annat band och knyta runt ljusstaken. Klart!

Glöm inte att följa mig på Instagram :). @Allakansy
Kanske gillar du