lördag 23 augusti 2014

Rock island sjal i Ullcentrums Linea jeansblå blockad och klar

Jag är klar med min Rock Island Shawl, min andra sjal i denna modell. Den första finns bloggad om här.

Denna sjal har en garnåtgång på 120 g av Ullcentrums Linea jeansblå garn. Ett nystan räcker gott och väl. Jag har några nystan hemma, för den som blir sugen på ett sjalprojekt likt detta. Garnet är tvinnade med 3 trådar lin och 1 tråd bomull, i en vackert livlig blåmelerad färg. 125 kr/härva. Stickad med 4 mm rundsticka.
Den är riktigt rolig att sticka, en blandning av koncentration när det är mönsterstickning och när det bara är att sticka räta maskor utan att tänka så mycket alls. Resultatet blir så vackert!

fredag 15 augusti 2014

Betong med svart järnoxid

Nu har jag exprimenterat med betongen och blandat i svart järnoxid. Det blev ett grytunderlägg, ljusstakar för värmeljus, betongslott och betongtåg. Det som ska vara inne, har jag satt fast filt på undersidan, för att undvika risk för att bord och andra ytor skrapas.

Grytunderlägget är gjord med silikonblad tejpade med mattejp i en fyrkantig kakburk i plast. Det är perfekt att spara plastförpackningar för att återbruka dem som formar. Jag har gjort några tidigare på prov, som inte blivit helt bra, men den här blev jag nöjd med.

söndag 10 augusti 2014

Mysbrallor i velour

Enda sedan jag sydde mina myxbyxor i velour, har tjejerna önskat sig likadana. De har fått välja tyg alldeles själva. Stora tjejen fick byxor sydda i storlek 122.
Och lilltjejen fick byxor i storlek 116, men hon fotovägrade. Hon hoppade i dem, konstaterade att de passade men jag fick inte föreviga det på bild. Vill man inte, behöver man inte.

Tygerna kommer från JNY design. Mönstret kommer från Ottobre 1/2009, Saimi Sweatshirtbyxor, fast med mudd upptill och nedtill. Jag är jättenöjd med resultatet, och det blev tjejerna med. Det är roligt när de fått välja själva. Då brukar de bli väldigt nöjda.

tisdag 5 augusti 2014

Byxor i repris

Jag har sytt ett par byxor till till grannkompisen, fast i annat tyg. Nu har hon två nya par byxor att använda! Hon har varit med det mesta under tiden jag klippt, nålat, sytt. Jag tror till och med att hon blev lite sugen på att skaffa en egen symaskin för att börja sy själv. Det är roligt vad intressen kan smitta och att vi kan inspirera varandra!
Kanske gillar du