tisdag 24 juni 2014

I augusti/september blir det betongkurs i Göteborgsområdet!! Nu ska här exprimenteras!

I augusti/september ska jag ha betongkurser i Göteborgsområdet, och det ser jag verkligen fram emot. Det ska bli jättekul. Är ni ett gäng som skulle vilja gjuta, hör av er till mig, allakansy@gmail.com
Jag har gjutit betong, och exprimenterat lite med vad som kan användas. Jag hade ett par av tjejernas stövlar som blivit för små. De fick tjäna betongform istället. Jag gjöt även ett fågelbad eller fat av ett stort runt plastlock som nog varit ett brunnslock tidigare. I den tryckte jag ner ett lite mindre plastlock. Kanterna är lite vassa, så jag tänker att jag ska prova att gå loss med slippapper och se om ytan blir snyggare av det. Stort och maffigt blev det i alla fall.
Med sax och hårda nypor, lite tålamod och tid, fick jag ut betongfoten ur sin form. Riktigt kul att se att det blev så bra, och tjejerna tyckte det var roligt att jämföra sina fötter med hur små det har varit.
Fötterna/stövlarna har nu fått en plats bland blommorna i trädgården.
Eftersom jag redan har ett gäng med gjutna rabarberblad, testade jag att gjuta andra blad från trädgården. Hosta-bladen var riktigt tacksamma att använda som form. De har tydlig mönstring och är så tjocka i bladen, att de inte fastnade i betongen, utan det var bara att lyfta av bladet. I denna blandning av betong, fanns en liten nyans av grönt i, inte mycket, men så det blir en liten avvikande nyans från den vanliga färgen som blir naturligt.
Jag testade även att blanda lite röd betong i silikonform med jordgubbar som motiv, och gjutform av klöver och nyckelpigor. Hälften av jordgubbarna tänkte jag skulle se lite omogna ut, och använde samma gröna blandning som till hostabladet i tidigare bild. Men silikonformen har nog mest använts av rödfärgad betong, volket gjorde att även de gröna jordgubbarna fick lite rester av tidigare färgning. Det gör ingenting. Jag tycker de passade bra in i smulbärslandet iaf.
Från naturen använde jag även vindruvsblad och daggkåpablad som form. Även dessa blad var tacksamma att använda som gjutform och är lättplacerade i trädgårdens rabatter. Ekorren som är med på bilden är en gammal betongfigur som är köpt på Biltema för många år sedan. Bokstäverna är gjutna i silikonformar.

Av de små rabarberblad jag gjutit tidigare år, var ett lite skrovligt och fult, och har varit undangömt. Den har nu fått en mer central placering utanför vår ytterdörr, med lite taklök som sällskap.

Betong som jag har använt, är Finja finbetong och finns att köpa i bygghandeln.

tisdag 10 juni 2014

527 pärlade armband till förmån för Ung Cancer

För ett tag sedan arrangerade jag pärling av armband till förmån för Ung Cancer på arbetsplatsen jag jobbar. Ca 90 personer kom, både barn och vuxna, och pärlade tillsammans en kväll. Helt fantastiskt roligt, både att arrangera, och vetskapen att få bidra med något gott. Hur många armband blev det...?
527 st!!!! Ett bidrag värt 52700 kr till Ung Cancer. Det är något jag tycker är värt att skryta om.
Armbanden finns att köpa på Ung Cancers webshop, besök dem gärna och beställ ett armband du med.

Kanske gillar du