lördag 29 mars 2014

Piffade konserver

Jag har gjort det många gånger innan, och nu inför pack och flytt, försöker jag göra klart ofärdiga saker. Jag har haft en hög med konserver som väntat att få lingarn lindat runt sig, och det har jag gjort på lediga stunder när det var VAB i veckan. Perfekt att förvara saxar, pennor, kritor, pärlor mm i för att ha någon sorts ordning bland alla småpryttlar. Det blir mitt och barnens garngodis.

onsdag 26 mars 2014

VAB-pyssel

Denna veckan har det varit VAB, och jag behövde stilla pysseltarmen. En av dagarna gjorde jag majsknäckebröd medan en av tjejerna pärlade pärlplatta. Då bestämde vi oss för att slänga in en plåt med pärlor i ugnen när knäckebrödet var klart. Men de flesta blev som på bilden ovan, utan hål. Det använde vi till att limma på teckningar som blommor och ögon mm.
Några stackars pärlor blev som det var tänkt. Jag antar att det är lite olika kvalitet på de där pärlorna, och att de därför beter sig lite olika i ugnen. Dessa tillplattade pärlor blir gissningsvis ett armband, när orken kommer tillbaka.
Pärlorna uppställda på plåt och bakplåtspapper, och sedan in i ugnen på 200 grader i 5 min.


fredag 7 mars 2014

Axelväska i Pottery

Jag har sytt mig en väska i Stig Lindbergs tyg Pottery. Den har tagit mig lång tid att göra klar. Jag började nog i somras, och sedan har delarna legat och tittat på mig, och ändå inte kommit till symaskinen. Min kompis och granne, är så duktig att sy, och har sytt en liknande till sig. Hon har hejat på mig att sy denna klar, annars hade den alldeles säkert fortfarande varit kvar i en låda i delar.
Allra mest nöjd är jag att den grova dragkedjan är lite nedsänkt i väskan.
Och att det i fodret finns både en insydd ficka med dragkedja och öppna fack att stoppa i saker som lätt ska hittas.
Av småbitar har jag sytt näsduksfodral och en nyckelring.
Och avslutningsvis hela setet med väska, näsduksfodral och nyckelring på samma gång. Den känslan av att göra klart, är riktigt härlig. Jag hade en tanke när jag köpte tyget, och nu har tanken blivit till något mer.


lördag 1 mars 2014

Enkel sjal/scarf till våren och sommaren

Jag gillade färgen på detta tunna bomullstyg, och bestämde mig för att sy en sjal, eller scarf till mig att ha när våren kommer smygandes. Jag har sytt kanterna med min Pfaff i matchande trådfärg. Perfekt även till sommarkvällarna att svepa om sig när det blir kallare framåt kvällen, eller för att hålla eventuella mygg på avstånd.

Kanske gillar du