tisdag 25 februari 2014

Stickat en sjal - Color Affection

Jag har stickat mig en sjal, Color affection. Den har varit klart ett tag nu, men inte fastnat på bild. Den låg länge otvättad i en låda i hallen, och jag kunde inte riktigt bestämma mig för om jag tyckte om den eller inte. Jag tyckte att det bruna blev lite dominerande. Garnet skulle bli supermjukt, men det blev det inte. Sen tog jag mod till mig och slängde in den i tvättmaskinen på 40 grader och 1200 varv. Tadaa! Den blev ju väldigt mjuk, och skön, lagom tovad, och dominansen av det bruna avtog. Jag gillar den!

Modellen är enkel att sticka, bara räta maskor. En sjal jag absolut kan tänka mig sticka fler av! Den varianten jag stickade var den större modellen, med 4 mm rundsticka.

fredag 21 februari 2014

Ofodrad vuxenmössa och vinst

Sydde en till mössa i detta tyget med kaniner från JNY design. En mössa i stl för vuxen, ofodrad, bara dubbelt tyg. Perfekt som vårmössa, eller att ha under skidhjälmen.

Jag har dessutom vunnit en utlottning hos Drutten pysslar. Detta kom på posten för några dagar sedan. Det är verkligen inte ofta jag vinner något, men när jag gör det, blir jag riktigt glad. Kolla gärna in Druttens blogg. Jag har haft koll på den ett bra tag under mina år som bloggare.

tisdag 18 februari 2014

Återförsäljare av möbeltyger och dess tillbehör för möbeltapetsering

Det här är riktigt roligt! Jag är nu återförsäljare av Nevotex sortiment. De har möbeltyger av alla dess sorter att klä möbler, sy kuddar, klä sänggavel mm, både i bomull, linne, ull, fårskinn, kohudar, konstläder mm. Där finns även verktyg och tillbehör till möbeltapetsering. Det är som att gå in i en godisaffär, fast för möbelentusiaster. Där finns allt att önska och lite till.

Besök gärna Nevotex hemsida, och se vad ni kan tänkas behöva. Jag lämnar offertförslag på förfrågan. Maila mig om det är något ni skulle önska beställa på allakansy@gmail.com , så återkommer jag så snart som möjligt. Nevotex är snabba med leveranserna, och det är jag med. Om allt flyter på med Posten och bankbetalningen som det ska, kan du ha din beställning hos dig 3-4 arbetsdagar från att beställning/betalning gjorts.

söndag 16 februari 2014

Testsytt klänningsmodell i velour

Jag har testat att sy en klänning i velour. Vid första försöket sydde jag velouret åt fel håll, så jag sydde en till. Det är fortfarande kallt, och mina tjejer vill jämt gå i klänningar. Då tänkte jag att alternativen får bli därefter, och ritade på ett mönster på klänning med längre ärm. Velour är något de vägrar att ha som byxor, men klänning funkade bra. Stl. 116-122.

söndag 9 februari 2014

Fler börsar i Stig Lindbergstyget Herbarium

Jag har fått slut på mina börsar i detta tyget, och bestämde mig för att sy några fler. Jag tycker så mycket om tyget att jag har svårt att föreställa mig att jag någonsin kommer att tröttna på det. Jag syr med vitt foder, och med två fack i börsen. Förut hade jag både plånbok och börs i väskan, men jag har helt ersatt min plånbok med en börs. Alla korten får plats, och har jag sedlar eller mynt, försöker jag hålla dem i ena facket och korten i andra facket, även om jag ibland blandar hej vilt.

Både färdigsydda börsar och kit med materialsats och beskrivning finns att beställa på webshopen.

onsdag 5 februari 2014

Smycken i silverlera

Förra helgen var jag på något så häftigt som silverlerakurs. Om jag fattade det rätt, är silverlera pulveriserat silver tillsammans med bindemedel och vatten. Det blir till en lermassa, som man sedan kan modellera som man vill. Sen bränner man det i en ugn på 750 grader, och bindemedlet och vattnet brinner upp, och kvar blir rent silver. Jag gjorde tre par örhängen...
Lite olika hängsmycken...
Och ett läderarmband med ringpärlor. Riktigt roligt att kunna åstadkomma smycken på en helg, enkla, men ändå smycken. Har ni möjlighet att prova på det, kör på!

Kanske gillar du